09/12/2013

Utisak iz Samobora, predblagdanska večer (Slobodnjaci u Gospodinu)

Utisak iz Samobora, predblagdanska večer (Slobodnjaci u Gospodinu)

„Da Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.”( Ivan 3.16)

Budući da mnogi od nas provode blagdane sa bližnjima, sa obitelji, rođacima i sl. i tom prilikom se pripremaju za isto ili putuju, odlučili smo organizirati predblagdansku večer i okupili se u Samoboru. Bilo je ugodno družiti se cijelu večer uz zvonku božićnu glazbu i glas Mariah Carey. Naravno bilo je tu i hraaaane! A i pića. Kad smo kod pića bilo je smijeha jer sam uspjela izliti bocu soka po krasnom božićnom stolnjaku i tuđem mobitelu. Uz najbolju volju ne možeš sakriti mane. Mobitelu nije ništa, a za stolnjak…to ćemo nekako riješiti. A i cheesecake mi se nekako „razletio“, al pojelo se.

U blagdanski uređenom ambijentu, bilo je kako se može zaključiti, bučno. Puno smo pričali, šalili se, jeli i sl. Kao top temu za ovu večer izabrali smo pričati koliko i kako potičemo jedni druge na ono najbolje u nama, pa je tako bilo primjera iz naših života gdje su određene osobe učinile „sudbonosne“ korake za naš boljitak. Zahvalni smo što nam je Bog omogućio da budemo ono što jesmo, stvoreni na njegovu sliku da se potičemo na ljubav i dobra djela kako kaže Pismo. Zaključili smo da smo opremljeni silom Božjom koja mijenja živote i da trebamo vjerovati u to.

Pripremili smo i poklončiće za tombolu. Bilo je onih koji su izvukli sami svoj (onaj koji su kupili za tombolu) poklon.

I još nešto…“blagdanski duh“ je ustvari duh vjere. „Djetešce u jaslama“ imenom Isus je pobjedilo svijet jednom i zauvijek.

S ljubavlju,
Ivana Maršalko

Leave a Reply

Your email address will not be published.