23/06/2014

Doručak za žene u Koprivnici

U Koprivnici, 07. lipnja 2014. održan je Doručak žene. Sestra Diana Colić organizirala ga je sa ljubavlju. Sunčano i toplo jutro, srdačan doček sestara Marije Koprivnjak i Diane Colić bili su uvod u, za mene, poseban Doručak.

Uživale smo u finom i bogatom doručku, zajedničkom razgovoru uz kavu. Nakon tjelesne okrijepe uslijedila  je veoma obilna duhovna hrana.

Sestra Magdalena Kaposta podjelila je s nama svoje svjedočanstvo. Njezine riječi izmamile su na naše oči mnogo  suza. Bilo je to potresno svjedočanstvo o njezinim životnim situacijama i  gubitku voljene osobe. Na kraju njene životne priče  bilo  je jasno  vidljivo njeno pouzdanje u Boga.

Nakon svjedočanstva sestre Magdalene usljedilo je predavanje mlade sestre Elizabete Koprivnjak. Ona je vrlo slikovito objasnila kako se borba za našu duhovnu pobjedu ili poraz vodi u našem umu. Kakve misli zaokupljaju naš um, u tom smjeru ide naše razmišljanje i djelovanje. Ako dopustimo da se depresivne i negativne misli rađaju i množe u našem umu, kao posljedica često se javlja naše depresivno i loše stanje koje izaziva negativne događaje.  Dopustimo li da  Božja Riječ obilno stanuje u našim srcima i o njoj svakodnevno razmišljamo,  tada se potpuno naš pogled na ljude i događaje mijenja. Unatoč životnim situacijama i okolnostima u našem životu možemo reći: “Ali hvala Bogu koji nam dade pobjedu po našem Gospodinu Isusu Kristu” (1 Kor 15, 57). Sestra Elizabeta je vrlo hrabro i smjelo posvjedočila o svojim vlastitim iskustvima.  Dirljivo mi je bilo čuti njezino  zrelo razumjevanje Riječi Božje i osobno pouzdanje u Gospodina u svakodnevnom životu. U tom sam trenutku  pomislila na mnoge mlade ljude kojima  bi ovo predavanje bilo veoma korisno i poučno.

 

Na kraju slijedilo je još jedno dirljivo svjedočanstvo od naše sestre Biljane Oršoš, koja je Romkinja, o tome kako je Gospodin promijenio njen život.

Bila mi je velika radost i privilegija biti tog jutra 7.06.2014.. godine  na Doručku za žene u Koprivnici i veselim se  mnogim  budućim takvim sastancima.

Vesna Havaši

Leave a Reply

Your email address will not be published.