09/12/2013

Župnik Anglikanske crkve iz Boltona (UK) Paul Hardingham: Jesmo li spremni?

Župnik Anglikanske crkve iz Boltona (UK) Paul Hardingham: Jesmo li spremni?

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest Zagreb 8. prosinca 2013. godine održano je bogoslužje na kojem je propovijedao župnik jedne anglikanske crkve iz Boltona (UK) Paul Hardingham. Paul se pripremio za službu u Ridley Hall, u Cambridgeu, ima preko 35 godina iskustva duhovnog rada u raznim anglikanskim župama evanđeoskog smjera u Velikoj Britaniji. Često sudjeljuje na konferencijama i seminarima zajednice Willow Creek (SAD) i Global Leadership Summit.

Nakon uvodnog dijela službe, kojeg je vodio dopastor EPC Radosna vijest Danijel Berković, koji je pročitao tekst iz knjige proroka Izaije 11,1-5, župnik Hardingham  propovijedao na temelju teksta iz knjige proroka Izaije 6 1-8, ističući koga mi danas štujemo, Boga koji je svet, silan i vrijedan slave. Na primjeru Izaije i njegovog susreta s Bogom, vjernici mogu biti ohrabreni milošću Božjom, jer su žrtvom Isusa Krista na križu uzeti njihovi grijesi te im je, kroz vjeru, omogućen pristup Bogu.

Župnik Hardingham je naglasio kako Bog želi nastaniti svoju slavu među nas, te je pozvao vjernika da budu ohrabreni primjerom proroka Izaije, koji je odgovorio na poziv Božji te da se susretnemo sa svetošću, silom i slavom Božjom i nosimo tu Božju prisutnost kroz svoj život.

Čitajući retke iz Poslanice Rimljanima 12,1-2, posebno je naglasio kako se danas vjernici ne smiju suobličavati s ponašanjima i pravilima današnjeg svijeta, nego se kao „žrtva živa“ preoblikovati i obnavljati svoje umove kako bi se prepustili Božjem vodstvu i imali povjerenje u Njega.

Tijekom službe vjernici  su upoznati s akcijom darivanja starijih vjernika  iz crkve koji nisu u mogućnosti dolaziti na bogoslužja. Tako je u subotu, 7. prosinca, organiziran posjet djece i mladih, uz pratnje odraslih, koji su poklanjali starijoj braći i sestrama  kolačiće, voće i kalendare.

Slavljenje Gospodina vodio je glazbeni tim crkve, a nakon službe nastavljeno je, uz kavu, čaj i kolačiće, druženje vjernika, te je tom prigodom, za potrebe dječje nedjeljne škole i njihovih aktivnosti, održana prigodna prodaja kolačića. Mnogo braća, sestara i mladih su se uključili u ovoj akciji, bilo u pripremi kolača, sastavljanja paket-darova, posjećivanju, transport posjetitelja, kupovini kolača i druženju oko njih, pa smo i blagosiljali jedni druge i primili poseban, prigodan blagoslov u vrijeme Došašća.

Propovijed možete preslušati na linku: propovijed 50-2013.mp3

Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.