11/12/2013

Akcija Agape – posjet Dječjoj bolnici Srebrnjak

Dana 04. 12. 2013. akcija Agape otišla je u posjet dječjoj bolnici Srebrnjak, u posjet malenim astmatičarima koji leže na raznim odjelima.
Srdačno osoblje bolnice velikodušno je otvorilo svoja vrata vrijednim i nasmijanim volonterima koji su radosnog srca mjesecima unaprijed pripremali obilje sadržaja i prekrasnih iznenađenja za predrage malene pacijentiće.

Veselih lica, i znatiželjnih pogleda, dječica sa odjela već su čim smo stigli nestrpljivo čekala u velikoj bolničkoj knjižnici da im prigodnom kazališnom predstavom Lutkarskog kazališta List i službeno otvorimo posjet. Oduševljenja je bilo napretek, veselili su se i veliki i mali, a odmah nakon lutkarskog iznenađenja uslijedilo je i ono najljepše – druženje sa dječicom u njihovim sobama po odjelima bolnice uz prekrasne kršćanske pjesme, vesele tonove gitare i dijeljenje za njih posebno pripremljenih darova uz ohrabrujuće poruke nade i ljubavi.

Sa lica djece, roditelja, medicinskih sestara i posjetitelja osmjesi nisu silazili, uživali su potpuno u svemu što smo im odnijeli, a najviše u toplini, razgovorima i veselim pričicama kojima je ovaj prekrasan posjet u potpunosti bio ispunjen.

Tako smo već unaprijed dobili ponudu da isti susret ponovimo na njihovom sestrinskom dječjem odjelu u bolnici na Šalati.

Od srca smo zahvalni Gospodinu za sve beskrajne blagoslove koje smo dobili kroz kontakte sa svima njima i neizmjerno smo sretni što smo imali priliku posijati Božju ljubav u srca i na mjestu gdje je to i više nego potrebno. Radujemo se novim, veselim susretima s dječicom, radujemo se čuti kako nada posijana u njihovim srcima svakim danom sve više raste, a sada sa sigurnošću možemo reći da je Isus svakim korakom tamo bio s nama i vjerujemo da je ovo bila samo još jedna prilika u kojoj je akcija Agape imala veliku privilegiju služiti bolesnima u potrebi i time u potpunosti ispunila svoju svrhu. Iako su to bila djeca, još nam je veća radost što smo riječi ohrabrenja mogli podijeliti baš njima, koji će graditi temelje budućih generacija.

I još na kraju, možemo ponosno reći kako je Bog među mališanima dječje bolnice Srebrnjak u srijedu učinio svoje veliko djelo! Ostavili smo im Isusa i vjerujemo da će mu jednoga dana mnogi otvoriti svoja srca i prepoznati da je sva ona radost koju su osjetili u nadi koju smo im odnijeli upravo ona koju su zapravo oduvijek čekali.

Neka Isus posebno čuva svakoga od njih i neka svojom milošću obilno ispuni njihova srca i srca njihovih obitelji!

S ljubavlju,

akcija Agape

Leave a Reply

Your email address will not be published.