18/10/2014

Predstavljen rad udruge “Posmrtna pripomoć”

Predstavljen rad udruge “Posmrtna pripomoć”

Zagreb, 15. listopada 2014. (IBA) – Baptistička crkva Zagreb u Radićevoj 30, bila je domaćin susreta predstavnika Udruge ‘Posmrtna pripomoć’  – Udruge za solidarnu posmrtnu pripomoć koja djeluje od 1931. i predstavnika vjerskih zajednica.

Okupili su se čelni ljudi Udruge predvođeni prof. Ivanom Markešićem, socilogom religije te predstavnici Rimokatoličke crkve, Židovske općine Zagreb, Islamske zajednice, Evangeličke crkve, Adventističke crkve, Evanđeoske pentekostne crkve, Starokatoličke crkve i domaćina, Saveza BC.

Svrha ovog vrlo sadržajnog sastanka je bila upoznati se s radom Udruge koja okuplja 250 000 članova u Hrvatskoj i načinima na koje udruga pomaže obiteljima koje se suočavaju sa gubitkom voljene osobe te suradnjom s vjerskim zajednicama kako bi pružili ožalošćenim obiteljima što bolju i kvalitetniju pomoć pri organiziranju ispraćaja pokojnika.

Zatim su predstavnici vjerskih zajednica iznosili svoja pozitivna iskustva suradnje sa Udrugom kao i neke probleme na koje nailaze na terenu gdje upravo suradnja Udruge i vjerskih zajednica može biti ključna za rješavanje istih.

Na kraju je Adventistička crkva ponudila da bude domaćin sljedećeg susreta. Istaknuto je kako treba nastaviti ovakve susrete i možda slične organizirati na regionalnim razinama.

Sastanak je zaključen neformalnim druženjem i razgovorima na domjenku koji su organizirali predstavnici Udruge “Posmrtna pripomoć”.                                                             (preuzeto s baptist.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.