25/10/2014

Svečana promocija studenata Biblijske škole “ISOM”

Svečana promocija studenata Biblijske škole “ISOM”

Svečana promocija studenata Biblijske škole “ISOM-a” u  EPC “Krista Kralja” u Rijeci, održana je dana 12.listopada 2014.

Uvodnu riječ i kratku prezentaciju ISOM-a dao je koordinator škole Branko Bermanec. Istaknuo je da škola ISOM nema denominacijsku poveznicu , to je dopisna video škola obuke za službu namijenjena čitavom Kristovom Tijelu. Kao student 1. generacije ISOM-a u HR, koja je svoj začetak doživjela 2009.g. , a proslavu diploma 2011. g.  govornik i koordinator 2. generacije je naglasio; da je njegova molitva da ISOM i dalje živi u Hrvatskoj.

ISOM osposobljava kršćanske vjernike da razumiju svoju vjeru i postanu sluge ISUSA KRISTA. ISOM JE škola u kojoj se jednako podučava o znanju, karakteru i duhovnim darovima. Koordinator Branko je posebno naglasio važnost Božjeg znanja i Božje Riječi (Hoš.4,6) “Moj narod gine jer nema znanja”.

Naglasak je stavljen na Veliku Zapovjed našega Gospodina i Spasitelja ISUSA KRISTA (Mt. 28,19) “Činite sve narode učenicima mojim”, jer učeništvo nije opcija, učeništvo je norma za sve kršćanske vjernike. Koordinator škole je dalje u svom govoru ohrabrio studente i potaknuo vjernike na praktičan krščanski život i daljnje učenje koje traje cijeli naš život.

Četvero studenata koji su stekli diplome ISOM-a svjedočili su o Božjoj sili koja je tokom pohađanja Biblijske škole promijenila njihove živote, isto tako su kroz vrijeme škole dobili dublje razumijevanje BOGA i Njegove Riječi i da su njihovi životi osnaženi u vjeri u ISUSA KRISTA.

I ovoga puta studenti su svjedočili da se životi mijenjaju kada uđemo u Božju Riječ i kada Njegova Riječ uđe u nas. Pohvalili su izvrsnost programa učenja ISOM-a ,koji je bio izuzetno blagoslovljen za njihove živote. Nakon podjela diploma uslijedila je molitva za studente za Božji blagoslov da sve što se naučilo provedu u  praksu. Nastavak bogoslužja protekao je u istom tonu Božje Riječi pastora EPC ” Krista Kralja” Milana Špoljarića uz poticajnu Riječ “BOG poziva sve kršćane na služenje”. Na kraju službe uslijedio je mali domjenak zaslađen kolačima, kavom i sokovima u čast naših ustrajnih i marljivih studenata na kome su prisustvovali svi vjernici EPC “Krista Kralja” u Rijeci. 

Branko Bermanec

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.