16/03/2015

Poziv crkvama da pomognu obitelji tragično preminulog pastora Čvorovića

Pastor Crkve Božje u Beloj Crkvi (Srbija), Miroslav Čvorović poginuo je u noći s četvrtka na petak. Vozio je prema svojoj kući vraćajući se iz posjete bratu u Zemunu. Stao je u nastojanju da pomogne ljudima koji su pokušavali izvući automobil iz jarka. Nije znao da su to ubojice koje su malo prije toga ubili taksistu čijim su automobilom pokušavali pobjeći. Ubivši i pastora  Miroslava, uzimaju njegov automobil i bježe. Želja da pomogne stajala ga je života, ali to je bio on.

Pastor Čvorović je rođen je 1. veljače 1976. godine. Odrastao je bez roditelja. 1995. ‘slučajno’ dolazi do kršćanskog kluba Crkve Božje u gradu i tu čuje za Isusa. Bog mu postaje otac koga nema, a crkva porodica. Uvijek pozitivan, uvijek spreman da ohrabri čak i kada je njemu bilo najteže. Kako nije završio srednju školu, Miroslav Radanović, biskup Crkve Božje u Srbiji prima ga k sebi i pomaže mu u školovanju i paralelno s tim poučava ga propovijedanju. Sa suprugom Asenetom imao je kćeri Sonju i Ninu. Prošle je godine rukopolažem za pastora Crkve Božje u Beloj Crkvi.

‘Nama ostaje briga za njegovu dragu suprugu i dvije kćeri tinejdžerke. Oni su dio nas – dio Božje obitelji! Mi ćemo im nastojati svakom vrstom utjehe i pomoći biti pri ruci, kako u ovim iznimno teškim trenucima, tako i nadalje. Možemo pomoći našim materijalnim sredstvima oko ukopa i daljnje skrbi, budući da obitelj našeg dragog brata živi u skromnim uvjetima,’ riječi su biskupa Radanovića.

U nastojanju da se pomogne njegovoj obitelji Crkva Božja u Hrvatskoj prikupljat će dobrovoljne priloge koji će biti proslijeđene obitelji pastora Miroslava. Vaše dragovoljne priloge za ovu svrhu možete slati na račun: Crkva Božja u RH HR5623400091110132599, Vinkovci, Kralja Zvonimira 66a (s naznakom: ‘Za obitelj Čvorović’).

Pokop brata Miroslava održati će se u srijedu, 18. ožujka 2015. godine. Više na linku http://mc.crkvabozja.org/sahrana/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.