11/03/2015

“Hod kroz Hrvatsku” – od Zagreba do Vukovara

“Hod kroz Hrvatsku” – od Zagreba do Vukovara

Dana 08. ožujka 2015. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest Zagreb gostovala su dva pastora iz Velike Britanije, Alan Saunders, koji živi u Londonu i Mike Vickers, koji živi u Manchesteru. Oni intenzivno putuju diljem Europe te hodajući i noseći križ veličine 3,6 m navješćuju Radosnu vijest Isusa Krista.

Nakon uvodnih riječi pastora EPC Radosna vijest Ivana Glavačkog, gosti su govorili o brojnim iskustvima koja su doživljavala tijekom pješačenja i nošenja križa u pojedinim europskim državama. Tako su prolazili pojedine relacije u Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Belgiji, Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Mađarskoj, Albaniji, Rumunjskoj i Poljskoj.

Prema njihovim riječima, dolaskom u Hrvatsku žele na trasi od Zagreba do Vukovara od 08. do 22. ožujka koristiti trenutke susreta sa slučajnim osobama i navještati im Isusa Krista kao osobnog Spasitelja za svaku osobu. Prvi dio trase bio bi Zagreb-Sesvete-Čazma-Bjelovar-Virovitica-Slatina-Orahovica, dok bi drugi dio bio Orahovica-Našice-Osijek-Vukovar.

Po završetku njihovih poruka, i crkva te Alan i Mike doživjeli su iznenađenje. Nakon što je Alan uputio poziv jednoj mladoj osobi, koja je odrasla u kršćanskoj obitelji, kako treba odgovoriti na Kristov poziv, jer još uvijek nije sigurna kakav ima odnos s Kristom, došlo je do jedne stanke i tišine u dvorani. Nitko nije pristupio naprijed. Tada je jedna žena pristupila naprijed i počela se moliti preko mikrofona. Alan i Mike su mislili da je ta kršćanka došla uputiti riječi ohrabrenja, ali ona je željela izraziti javno da se odlučila slijediti Krista!!! Crkva te Alan i Mike bili su jako uzbuđeni zbog toga.

Nakon završetka sastanka jedan je dječak došao do Alana i Mikea, odgovarajući na Mikeov poziv. Rekao je da je on odrastao u kršćanskoj obitelji. Molili su se za njega, a on je pao na Alanova koljena i tamo ostao dok ga je Bog ispunjavao Duhom Svetim! Takvi prekrasni susreti …

Tijekom molitvene službe Alain i Mike vodili su molitve za sve koji su bili u duhovnim i zdravstvenim potrebama, te su se posebno molili za pastoralni par lokalne crkve, za Ivana i Jasenku Glavačko. Nakon toga su pastor Glavačko i dopastor Danijel Berković vodili crkvu u molitvi blagoslova za Alana i Mike te za njihov put po Hrvatskoj.

Po završetku službe nastavljeno je druženje s braćom iz Velike Britanije. Slavljenje tijekom službe vodio je glazbeni tim lokalne crkve.

 

O iskustvima Alana i Mikea na njihovim putovima više možete doznati na: www.bluemerangwalks.co.uk, uz blog http://www.bluemerangwalks.co.uk/#!blog/c1abz i www.crossthenations.com

Kartu putovanja možete vidjeti ovdje

https://www.google.hr/maps/@45.7441017,17.0420997,9z

Propovijed možete preslušati na linku: propovijed 10-2015.mp3

Robert Bogešić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.