10/07/2018

Pjesme spasenja, peto izdanje, 2018.

Pjesme spasenja, peto izdanje, 2018.
U izdanju Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj objavljeno je peto elektroničko izdanje Pjesme spasenja.
Izdvajamo iz Predgovora petog, elektroničkog izdanja:
Pjevanje duhovnih pjesma imalo je značajnu ulogu u bogoslužjima rane Crkve. U svome tekstu o kršćanima, povjesničar Plinije Mlađi navodi da su se oni okupljali prije izlaska sunca i pjevali Kristu kao svome Bogu. Obraćajući se kršćanskoj zajednici u Efezu, apostol Pavao im piše: Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu! (Ef 5,19).
Kršćanske pjesme, sabrane u ovoj pjesmarici, nastajale su tijekom proteklih stoljeća na raznim stranama svijeta i u različitim kršćanskim tradicijama. Izdržale su test vremena te postale i ostale trajnom duhovnom i kulturnom baštinom brojnih kršćanskih zajednica. Postale su sredstvom slavljenja Boga i posvećivanja vjernika.
Ovo peto, elektroničko izdanje pjesmarice Pjesme spasenja, slijedi četiri prethodna tiskana izdanja. Njime smo nastojali povećati dostupnost i raspoloživost duhovnih pjesama, koje desetljećima zajednički pjevaju vjernici naših crkvenih zajednica u službi slavljenja i obožavanja Gospodina…

PJEVAJTE GOSPODU PJESMU NOVU, JER UČINI ČUDESA; POMOŽE MU DESNICA NJEGOVA, SVETA MIŠICA NJEGOVA.

(PS 98,1)

 

Pjesmaricu Pjesme spasenja možete vidjeti OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published.