11/08/2018

Impact Kosova, Priština (Kosovo), 09. – 15. srpnja 2018.

Impact Kosova, Priština (Kosovo), 09. – 15. srpnja 2018.

Od 9. do 15. srpnja 2018. godine oko 380 mladih iz 27 zemalja okupilo se u Prištini, glavnom gradu Kosova, gdje su tijekom tjedan dana u Prištini, Mitrovici, Vučrri, Gjakova, Suhareka i Gjilan održavane evangelizacije i navještana je Radona vijest Isusa Krista.

Održavanje Impacta Kosova 2018. poklopilo se s obilježavanjem 10. godišnjice Kosova kao neovisne nacije.

Impact Kosova 2018 bio je organiziran pod pokroviteljstvom Pentekostalne europske zajednice (PEF), u suradnji s Evanđeoskom crkvom Kosova koju vodi pastor Artur Krasniqi.

Po kosovskim gradovima u evangelizacijama i ostalim aktivnostima sudjelovali su vrlo učinkoviti i dinamični timovim volontera, uz podršku PEF-a, kojeg su zastupali Daniel Costanza, Markku Ovaska, Veera Zagrljaj i Stefan Ross.

Jutarnji molitveni sastanci održavani su u prištinskoj srednjoj gimnaziji te su bila obilježena divnim ozračjem hvale i štovanja Gospodina Isusa Krista, molitvama i poticajnim porukama raznih govornika.

Svake su večeri održavane aktivnosti na otvorenom gdje su sudjelovali mnogi timovi i proslavljali Isusovo ime na različite načine, uključujući glazbu, drame i aktivnosti za djecu, te osobne razgovore i molitve. Božja je naklonost također bila vidljiva i u pravnim dozvolama koje su dodijelile lokalne vlasti za održavanje tih aktivnosti.

Bilo je očito da je Duh Božji bio na djelu, kad je stotinu ljudi odgovaralo vrlo otvoreno i na razne načine na poruku Evanđelja.

Vidjelo se kako su to rezultati mjesečnih molitava i posta, kao i dijela mjesnih crkvi. Bilo je to potvrda kako, unatoč vrlo snažnoj prisutnosti islama (96% stanovništva), Evanđelje je i dalje Božja sila za spasenje onih koji vjeruju.

Nastavimo moliti za vodstvo i djelo Duha Svetoga u mnogim srcima kao i za predstojeće aktivnosti.

Izvor:
Sjedište PEF,
Bruxelles, Belgija.

 

(za epc.hr uredio Robert Bogešić)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.