23/03/2016

Održan regionalni susret EPC zajednica -sjever

Održan regionalni susret EPC zajednica -sjever

Dana 19. ožujka 2016. održan je regionalni skup crkava EPC RH (regija-sjever).

Domaćin je bio EPC Calvary Chapel Čakovec, koja je ugostila sve crkve koje su se odazvale pozivu.

Sastanak je počeo u 11 sati acapella slavljenjem u čast Isusu Kristu.

Svaka je crkva imala prilike podnijeti kratak izvještaj o dinamici svog rada i novostima te planovima za budućnost. Nakon svakog izlaganja molilo se za pastora, starješine i đakone te zajednice.

Uslijedila je pauza kada su svi prisutni, u ugodnom zajedništvu, mogli kušati ukusne klipiće, kolače, popiti kavu, sok i malo predahnuti.

Nakon kratke pauze, nastavilo se razgovarati o glavnoj temi susreta – pitanjima sklapanja braka i srodnim, a svaki je pastor imao priliku izreći vlastito mišljenje, uvjerenje i postaviti hipotezu vlastitih dvojbi. Zaključaka je bilo dosta jer svaka situacija nosi i svoje posebnosti i dijelove priča, stoga je pitanje za nastavak rasprave ostalo otvoreno i ze neke buduće susrete.

Nakon drugog radnog dijela uslijedio je zajednički ručak.

U sklopu skupa dogovoren je i susret svih EPC zajednica regije-sjever dana 14. svibnja 2016. ponovno u prostorijama EPC Calvary Chapel u Čakovcu.

Nakon svih ovih tema, ostalo je još nekolicina tekućih pitanja o kojima se razgovaralo i u kasnijim popodnevnim satima polagano se krenulo kućama.

Bio je ovo još jedan ugodan i blagoslovljen susret regije-sjever. Pričalo se mnogo, dijelila su se iskustva, osnaženog zajedništva svatko se vratio u lokalne zajednice. Ohrabreni, osnaženi – nastavlja se graditi djelo Gospodnje u crkvama središnje Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.