04/04/2016

Izvješće o pomoći izbjeglicama

Bio sam gladan…

 

Od početka izbjegličke krize EPC u RH bio je uključen u pomaganju potrebitima, najprije u kampu u Opatovcu, a kasnije u Slavonskom Brodu. Pomoć se pružala po vukovarskoj crkvi u obliku hrane, vode, donjeg rublja za sve, dječjih kapica, šalova, kaputa, hlača, cipela, tenisica itd.

Upoznali smo jedan bračni par, Kineze koji su vlasnici najveće kineske trgovine u ovim krajevima. Oni su nam izašli ususret: gotovo s pola cijene davali su nam potrebnu robu. U tome vidimo Božju ruku, jer na taj način smo mogli više kupovati i više pomagati.

Za ovaj projekt, od raznih donatora dobili smo oko 30 000 eura.

Netko će reći: “Što je to za tako velike potrebe?” To je istina – ali učinili smo svoj dio i ono što smo mogli učiniti. Nedavno smo imali krštenje u jednoj našoj crkvi. Tako je došao jedan izbjeglica iz Irana koji je tražio azil u Hrvatskoj. Kad je vidio službu i krštenje, rekao je: “I ja se hoću krstiti! Ne razumijem sve, ali želim imati radost koju ovi ljudi imaju”. Naša braća su mu ispunili želju i krstili ga.

Vjerujemo da će Gospodin i dalje djelovati u životima mnogih od njih bez obzira gdje će se nalaziti. Za nas je važno da nam Gospodin u onaj Dan kaže: “Bio sam gladan… Nahranili ste me. Bio sam gol i odjenuli ste me…” Mt 25,35-46.

 

Voditeljica projekta za pomoć izbjeglicama,

Marija Koprivnjak

Leave a Reply

Your email address will not be published.