21/09/2015

Održan godišnji (izborni) Sabor EPC RH

Održan godišnji (izborni) Sabor EPC RH

Dana 18. i 19. rujna 2015 održan je (izborni) Sabor EPC u RH.

 

Iznimno dvodnevni skup crkava diljem zemlje zbog izborne godine održan je u EPC Betanija, u Orahovici. Sudjelovalo je preko 70tak predstavnika zajednica, pastira, duhovnih radnika,  preko 100 braće i sestara, a Sabor su vodili predsjednik Damir Špoljarić, tajnik Vedran Đulabić i potpredsjednik Milan Špoljarić.

Obzirom da je ova godina bila izborna, što se održava svake 4 godine, mnoštvo je predstavnika raznih crkava glasovalo za izbor novih članova Prezbiterija, koji će služiti u tom daljnjem periodu.

Na Saboru je izlagan i rad pojedinih crkava, službe i  Odbora te su iznošeni prijedlozi i poticaji za buduće djelovanje i razvijanje novih duhovnih ideja, aktivnosti, prilika za zajedništvo, privlačenje Kristu novih, nespašenih duša te prilika za suradnju među zajednicama.

Usuglašen je i godišnji program susreta, seminara, konferencija, evangelizacija, koji će i za narednu kalendarsku godinu uskoro biti objavljen na web stranici EPC-a.

Govorilo se i o aktualnoj situaciji s izbjeglicama te se dogovarala strategija pomoći širokog spektra i u raznim dijelovima zemlje.

Uz obilje zajedničkih tema i zajedničkog duha, dva su plodonosna dana protekla iznimnom brzinom. Uz obilje slavonske hrane i osebujan dnevni red, mnogi su se pastiri i duhovni radnici, braća i sestre prisjetili mnogih blagoslova iz proteklih godina, ali i ohrabrili za nove izazove svojih službi i života u vjeri te su nakon zajedničkog blagovanja Gospodnje večere i opuštenog druženja, svi zadovoljno otišli svojim kućama.

Odabrano je i novo vodstvo, za koje vjerujemo da je odabrano pod vodstvom Duha Svetoga i kojem želimo obilje blagoslova u daljnjem služenju i zajedničkoj izgradnji Božjeg Kraljevstva. Neka vas Njegova mudrost vodi u svakom danu vašeg života i služenja u vašim sredinama, obiteljima, zajednicama, među nevjernima, da budete svjetlo gdjegod krenuli u Njegovo ime, na ovoj zemlji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.