01/05/2014

Kršćansko zajedništvo u Slavoniji

Kršćansko zajedništvo u Slavoniji

Već je postala tradicija u Slavoniji po kojoj pastor Josip Udvardi svakog prvog svibnja poziva manje kršćanske zajednice iz Slavonije na druženje i zakusku.

Tom prilikom velik broj kršćana je imao priliku uživati u slavljenju i zajedništvu. Bili su počašćeni duhovnom, ali i tjelesnom gozbom. Bili su prisutni kršćani svih uzrasta.

Riječ Božju podijelio je pastor iz Belišća, Ivo Moguš. Tema je bila zajedništvo – u crkvi, obitelji a onda i šire. Istaknuo je svjedočanstvo svog sina koji je godinama lutao u svijetu bez obzira što je odgojen u kršćanskom domu. Cijelo vrijeme njegovog lutanja molio se za njega, te svjedoči kako se sin s prošlogodišnjeg susreta za mlade – Srcokret – vratio s riječima: “Tata, dođi da te zagrlim. Idem s tobom ove nedjelje u crkvu i želim se krstiti”. Tada je pastor shvatio kako je Bog odgovorio na njegove dugogodišnje molitve i vapaje.

Stoga nemojmo odustati od molitava za naše izgubljene, jer će Gospodin u svoje vrijeme odgovoriti na njih. Očekivali smo i za vrijeme ovog susreta velike količine kiše, koje na sreću nisu pale na taj dan već par dana kasnije. No neka i te obilne kiše budu slika Duha Svetoga, te naša molitva da tako obilno pohodi i natopi naše zajednice!

Marija Koprivnjak

Leave a Reply

Your email address will not be published.