29/04/2014

“Ballet Magnificat” u Zagrebu

“Ballet Magnificat” u Zagrebu

U organizaciji European Initiative Balkans (EIB), sa sjedištem u Zagrebu i Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj te suradnji s drugim kršćanskim crkvama i organizacijama, 28. i 29. travnja 2014. godine održan je nastup vrhunske američke baletne kompanije, “Ballet Magnificat”.

Cilj projekta bio je promicanje pozitivnih kršćanskih vrijednosti u društvu izražavajući svoju vjeru kroz pokret, umjetnost i balet. Projekt je neprofitabilnog karaktera, podržan od grada Zagreba i Ministarstva kulture.

Ovaj događaj je jedinstven iz nekoliko razloga. Profesionalna baletna izvedba s kršćanskom porukom bila je dostupna besplatno za javnost; na Trgu bana Josipa Jelačića te u City Centru one West. Na kraju baletnog nastupa pod nazivom “The Prodigal“ (Izgubljeni) ime Isus bilo je javno proslavljeno i poruka evanđelja se propovijedala. Još jedna stvar koja je učinila ovaj događaj jedinstvenim, bilo je sudjelovanje crkava i volontera koji su se uputili među mnoštvo dijeleći svoju vjeru kroz osobno iskustvo. Ti razgovori su neprocjenjivi! Oni su izazvali pojedince u njihovim uvjerenjima i potaknuli ih da razmišljaju o Bogu u drugačijem svjetlu. Dakle, balet je poslužio kao alat kako bi privukao mnoštvo, ali prava misija dogodila se kada su volonteri hrabro iskoračili te krenuli dijeliti svoju vjeru i u mnogim slučajevima prevoditi za plesače koji su razgovarali sa posjetiteljima.

Kao rezultat šest nastupa održanih u dva dana, više od 1000 ljudi čulo je Radosnu vijest, uslijedili su mnogi razgovori, a neki od posjetitelja predali su svoje srce Isusu. Radujemo se brojnim mogućnostima dijeljenja Radosne vijesti na ulicama hrvatskih gradova i na čitavom Balkanu. U fazi smo planiranja još nekoliko projekata. Ako se želite uključiti obratite nam se na EIB zuzanna@europeaninitiative.com i potražite nas na Facebook @ European Initiative Balkans https://www.facebook.com/EIBalkans.

Zuzanna Low

Pismo zahvale predstavnika EIB možete pročitati OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published.