09/05/2014

Doručak za žene u Karlovcu, “Neuspjeh je sjeme uspjeha”

Doručak za žene u Karlovcu, “Neuspjeh je sjeme uspjeha”

Dana 05. travnja 2014. u karlovačkom restoranu „Kristal“ po drugi je puta održan susret žena pod nazivom Doručak za žene. Sto deset žena prisustvovalo je programu koji su zajedno osmislile žene iz Baptističke crkve i Evanđeoske crkve Milost i Istina iz Karlovca.

Cilj ovoga susreta je da se žene opuste u zajedništvu te da čuju i promisle o važnim životnim pitanjima. Voditeljica programa bila je Vesna Brezović, a zabavni dio programa vodile su Ivančica Bunčić i Irena Kovačić. Tema susreta bila je „Neuspjeh je sjeme uspjeha“, a prezentirala ju je Marija Buljat iz Karlovca.

Marija Buljat je govorila o određenim vrijednostima poput pristojnog ponašanja i poštivanja starijih koje u nas od ranog djetinjstva usađuju roditelji. Međutim tijekom odrastanja počinjemo izgrađivati svoje vrijednosti. Ne rijetko se događa da gazimo ono što su nas učili roditelji jer želimo uspjeti. Naše oči su uprte u vanjski uspjeh i time iz fokusa gubimo one prave vrijednosti, vrijednosti koje su utkane u biće svakog čovjeka. Te vrijednosti je sam Bog u nas stavio, a kroz roditelje i ostale samo potvrđivao. Stoga, ne gubimo prave vrijednosti iz vida, one su utkane duboko u nas, jer ono što sijemo, to ćemo i žeti.

Možda neke stvari izvana izgledaju kao neuspjeh. Ali nije svaki neuspjeh, neuspjeh. Jedan od najvećih neuspjeha za oči čovjeka je smrt Isusa Krista. Međutim, uskrsnućem je dokazao da je to bio savršeni uspjeh; proslavio je Očevo ime, porazio je đavla i nama je omogućio da imamo oproštenje grijeha i vječni život s Njim u vječnosti, poručila je Buljat prisutnim ženama.

Svoje svjedočanstvo o tome kako je prihvatila Isusa u svoj život podijelila je 68-godišnja Nedjeljka Krajačić iz Duga Rese. Glazbene priloge vodile su Mirna Ogrizović i Ines Salopek s Mateom Ružičkom kao pratnjom na gitari.

Sonja Rozner

Fotograf: Aleksandar Manojlović

Leave a Reply

Your email address will not be published.