10/05/2014

Božja riječ, Doručak za žene u Daruvaru

U radosti Gospodnjoj želimo izvjestiti da je u Daruvaru 10. svibnja 2014. održan Doručak za žene koji je zaista prošao uz veliki Božji blagoslov koji se mogao doživjeti od samog početka susreta.

Na svakom stolu pri dolasku, žene je dočekao mali dar –  Novi zavjet i pupoljak ruže te slatki paket s istaknutim redcima Psalma 119: „Kako su slatke nepcu mome riječi tvoje … Prati me na stazi svojih zapovjedi jer u njima slast nalazim.

Glavna nit vodilja od početka bila je Biblija. Najprije je sestra Verica iz Osijeka u obliku intervjua svjedočila o svome životu; kako  je postala učiteljica reikija, te kako ju je Bog iz tog zla izbavio. Zatim je sestra Olgica Ivančić iz Požege govorila na temu „Bog i medicina“. Naglasila je  kako je veoma važno čuvati zdravlje, te kako ljudi traže Boga da budu  zdravi i obraćaju mu se samo kad ih već snađe bolest, dok pritom nisu svjesni kako Bog  daje zdravlje ne samo tijela, nego i duha i duše koje je mnogo važnije. Prihvatimo li Isusa Krista za svog Spasitelja bit ćemo zdravi i tjelesno i duhovno. Sestra je svjedočanstvo potkrjepljivala primjerima iz vlastitog iskustva, jer je liječnica opće prakse, ali je isto tako uz retke iz Svetoga pisma i pod vodstvom Duha Svetoga jednostavno i predivno objasnila medicinu kao ljudsku znanost kao i božansko iscjeljenje. Predivnim  pjesmama  sestre Dine, te braće Filipa i Danka upotpunjen je ovaj predivan i blagoslovljen susret u Daruvaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.