Svetost čudo nad čudima (Oliver Buljat)

Danas ću govoriti o najvećem čudu kojeg se može vidjeti na zemlji. To je čudo koje Bog ne može izvesti bez suradnje sa čovjekom, a kada nađe osobu koja želi izvoditi to čudo sve što ima Bog će uložiti u nju ili njega.

Čudo je to od kojeg se trese čitav mračni svijet. Đavo, pali anđeli i demoni strepe nad tim čudom. Oni znaju da će se to čudo jednoga dana dogoditi u svojoj punini i kukaju nad svojom sudbinom. Mnoga čuda su im podnošljiva i prihvatljiva, pa ih i sami ponekada čine.

Čuda poput iscjeljenja tijela, izlaska zlog duha iz čovjeka, igranje sa prirodnim silama, proricanje sudbine, dizanje mrtvih su čuda koja ponekad izvodi Bog, ali ponekad i đavo sa svojim slugama. Međutim, čudo koje oni niti mogu, niti žele izvesti je nešto što ih užasava.

Čudo je to koje Bog uživa izvoditi. Za to čudo Isus Krist je položio svoj život.

Pavao, po Duhu Svetom kaže: Nisu svi apostoli, zar ne? Niti su svi proroci (propovjednici) i učitelji. I nemaju svi dar da čine čudesna djela, ili dar ozdravljenja, zar ne? Ne govore svi drugim jezicima. I nemaju svi dar tumačenja jezika. Čeznite za većim darovima Duha. A sada ću vam pokazati najuzvišeniji put. (1Kor 12:29,30 SP) U skladu s ovim tekstom očito je da čuda iscjeljenja i slična ne mogu činiti svi vjerinci, kada im se prohtije. Sveti Duh, kada se Isusu Kristu prohtije, čini ova čuda kroz osobu koju On hoće.

Dakle, Bog nam daje određene darove Svetog Duha kako On hoće. Možemo pročitati sve knjige na temu čudesa, obići sve seminare, postiti i uvjeravati sebe, Boga i druge, ali ako Bog ne odluči nikada se nikakvo, istinsko iscjeljenje tijela neće očitovati kroz nas.

Međutim, postoji čudo koje je iznad svih drugih i SVI kršćani bi ga trebali izvoditi, nošeni silom Božjom.