Igor i Ksenija Vrgoč

Igor i Ksenija Vrgoč

BOG JE USLIŠIO NAŠE MOLITVE: IPAK SMO DOBILI BEBU

Kada su se prije dvanaest godina vjenčali, Igor i Ksenija Vrgoč nisu znali da će na prinovu u obitelji morati čekati šest godina.

Vjenčali su se 2001. godine, proveli medeni mjesec u Tunisu; bili su, kažu, blagoslovljeni sa svih strana. Očekivali su da će sada na red doći dijete, ali ništa se nije događalo.

Kako je vrijeme odmicalo, počeli su dobivati razne savjete ljudi, parova, liječnika. – Mi smo sve vrijeme znali da trebamo vjerovati Kristu i da je on taj koji daje život. Vidjeli smo da ni uz najbolju volju mi nismo u stanju proizvesti život – ispričao nam je Igor.

Vjerovao je da je Bogu, koji je Abrahamu sa sto godina dao sina, sve moguće. Tada je osjetio i povjerovao da ga Bog želi uslišiti i darovati mu djecu. Molio je da prvo bude dječak i da se zove Emanuel što znači Bog s nama, a drugo djevojčica koja bi se zvala Emanuela.

NAKON POTEŠKOĆA OSTALA TRUDNA

Sljedeće što se dogodilo je da je Ksenija na povratku s puta završila u bolnici s jakim bolovima u trbuhu gdje su joj dijagnosticirali zapaljenje jajovoda i jajnika.

Prepisali su joj terapiju i otpustili je iz bolnice, a nakon tri mjeseca je, na čuđenje liječnika, ostala u drugom stanju. – Znali smo da je to čudo i da je Bog nakon šest godina uslišio molitvu – uvjereno nam je ispričao Igor dok je Ksenija dodala: – Vjerujem da je to Božja intervencija.

14. listopada 2007. godine rodio se Emanuel Vrgoč,  ali s temperaturom i nije imao refleks sisanja. Dva dana nakon poroda Igora je šokirala izjava liječnice: – Vaše dijete je trenutno u životnoj opasnosti. Tada su mi počele dolaziti u glavu misli: ovo ne može biti od Boga, pa Gospodin nam je dao to dijete – prisjetio se. Odlučio je moliti. Mobitelom je poslao poruku po cijeloj Hrvatskoj prijateljima i poznanicima za koje je znao da mole sa srcem. Nakon dva dana Emanuelovo stanje se popravilo, počeo je sisasti, a nakon četiri dana bio je izvan životne opasnosti. – Bili smo presretni i zahvalni Isusu što je pobijedio – ispričao nam je Igor.