28/10/2011

Zasjedalo Predsjedništvo PEV-a

Zasjedalo Predsjedništvo PEV-a

U prostorijama Evanđeoskog teološkog fakulteta održana je sjednica Predsjedništva Protestantskog evanđeoskog vijeće (PEV) u nazočnosti svih članova. Josip Jendričko, biskup Crkve Božje otvorio je zasjedanje riječima iz Pisma, a Mladen Jovanović, glavni tajnik PEV-a vodio je sjednicu.

Na sjednici su članovi predsjedništva izvješteni o Godišnjoj skupštini Europske evanđeoske alijanse (EEA) kojoj je ove godine u ime PEV-a prisustvovao potpredsjednik Giorgio Grlj. Dnevni red je uključivao i razmatranje financijske situacije kao i zamolbe za članstvom u PEV-u za što će biti potrebno doraditi Statut kako bi se članstvo omogućilo zainteresiranima. Radna će skupina dati svoje prijedlog Statuta do sljedeće sjednice Predsjedništva u veljači 2012, kao što će se donijeti i budžet PEV-a za sljedeću godinu. Za veljaču 2012 su najavljeni i izbori za obnašatelje službi u PEV-u.

Predsjedništvo je izviješteno o inicijativi Vlade RH da se donesu izmijene Ugovora što bi se neposredno odrazilo na održavanje vjeronauka u školama, ali kako su pred vratima izbori za Hrvatski Sabor i ta je inicijativa zamrla, pa se i uznemirenost koja se pojavila posebice kod vjeroučitelja i roditelja koji imaju svoju djecu obuhvaćenu vjeronaukom smirila.

Sljedeći, sedmi Sabor PEV-a zakazan je za 8. i 9. lipnja 2012 u Vinkovcima.

Preuzeto sa http://baptist.hr/novosti/563-zasjedalo-predsjednitvo-pev-a