30/05/2012

Zajednička molitva na Blagdan Duha Svetoga u Rijeci

Zajednička molitva na Blagdan Duha Svetoga u Rijeci

(IBA) – Nakon jutarnjih svečanih bogoslužja u riječkim evanđeoskim crkvama na Blagdan Duha Svetoga, na večernji molitveni skup u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi ‘Rijeka života’ okupili su se vjernici iz triju crkava kako bi u zajedništvu molitve podigli svoj glas Bogu.

Domaćin skupa, pastor Cliff Luckhurst vodio je molitveni skup, a uz njega bili su i Milan Špoljarić, pastor Evaneđeosko pentekostne crkve ‘Kista Kralja’, baptistički pastor Giorgio Grlj, te starješine i vjernici narečenih crkava. U uvodnoj je riječi pastor Luckhurst podsjetio na proročke riječi koje su, tijekom prošlih godina izrekli gosti s raznih krajeva svijeta o tome kako Bog obećaje duhovno probuđenje u Hrvatskoj koje će se proširiti i na druge zemlje u okruženju.

Središnji je dio skupa bio pridržan za slavljenje Boga i molitvu. Predstavnici pojedine crkve molili su za vodstvo i rad neke druge nazočne crkve, a molilo se također i za druge vjerničke zajednice koje djeluju u Rijeci. Skup je zaključen molitvom koja se molila širom svijeta, a predstavlja ne samo molitvu već i svjedočanstvo želje da se, kao i na prvu Pedestnicu kad su vjernici bili okupljeni na molitvu, Duh Božji i danas izlije na njegovu Crkvu. Slična je molitva održana i u drugim gradovima u Hrvatskoj kao i širom svijeta.

Sljedeća je zajednička molitva dogovorena za srijedu 30. svibnja u još nedovršenom Pastoralnom centru ‘Riječ i život’, Baptističke crkve Rijeka.

Dio teksta zajedničke molitve:

MOLITVA ZA SVIJET

Svemogući Bože – Oče, Sine i Sveti Duše
Sabrali smo se zajedno s vjernicima cijeloga svijeta,
da te proslavimo kao Stvoritelja neba i zemlje.
Samo ti si svet i pravedan.
Podlažemo se tvojoj vlasti
Slavimo i obožavamo samo tebe.
Oče, slavimo te
Gospodine Isuse Kriste, slavimo te
Duše Sveti, slavimo te.

Cijeli tekst zajedničke molitve

Preuzeto sa linka:

http://www.baptist.hr/novosti/696-zajednicka-molitva-na-blagdan-duha-svetoga-u-rijeci

Za EPC pripremio Robert Bogešić