13/06/2012

Na akciji AGAPE prikupljeno nekoliko stotina komada garderobe!

Čisto i neokaljano bogoslužje pred Bogom i Ocem sastoji se u ovomu: pohađati sirote i udovice u njihovoj nevolji …“ (Jak 1, 27)

Dana 09.06.2012. održana je akcija prikupljanja muške, ženske i dječje  garderobe za pomoć potrebitima. Akcija je bila iznimno uspješna, prikupljeno je nekoliko stotina artikala garderobe, a odazvao se zaista velik broj veselih davaoca iz raznih crkava koji su svojim darivanjem postavili kamen temeljac za daljnje akcije za pomoć potrebitima, siromašnima, bolesnima i nemoćnima.

Akcija se održala u prostorima Kosirnikove 76, a donirani su čak i nakit, galanterija, dječje igračke i knjige, dakle i izvan okvira prvotnih planova, tako da se pronašlo zaista svega za pomoć, upravo za sve prigode i osobe kojima je bilo što od navedenog potrebno. Garderoba je uistinu raznolika, za sve generacije, različitih veličina, krojeva, neka čak i potpuno nova i odlične kvalitete.

Uz prikupljanje odjeće, pronašlo se i volontera koji su samoinicijativno ostajali pomagati te su nesebično kroz akciju, osim artikala, darivali i svoje vrijeme i zalaganje.

Zaista smo blagoslovljeni, jer je ovom akcijom ujedinjeno mnogo udruženih srdaca koja su željna i voljna služiti potrebitima, a ovom prilikom pozivamo sve one koji se svojim služenjem žele dodatno priključiti i pomoći akciji pripreme i rasprodaje koja će se održati u subotu 30. lipnja 2012. u Kosirnikovoj 76, od 10 do 14 sati te koji žele upotpuniti ovaj događaj kupnjom bilo kojeg artikla za sebe, svoje bližnje, svoju rodbinu, prijatelje, susjede, itd., i time pomoći daljnjim akcijama koje se planiraju za jesen. Prikupljena garderoba će se prodavati po povoljnim i niskim cijenama, a prikupljenim novcem će se dalje razvijati rad na akciji Agape.

Ovo je bila izvrsna akcija kršćanskog milosrđa na djelu i ovim putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli, dali svoj te koji zajedničkim entuzijazmom sa Isusom za potrebite srdačno idu naprijed! Neka Vas Gospodin obilato blagoslovi!

 

Ines Đulabić