28/05/2012

Zajedničko bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava

Zajedničko bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava

Vjernici zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkvi (EPC) „Radosna vijest“, „Zajednica Kristovih učenika“, „Jelenovac“, i „Stijena spasenja“ održali su 27. svibnja 2012. godine zajedničko bogoslužje u povodu Pentekosta (Pedesetnice) u dvorani EPC Stijena spasenja. Uvodnu riječ održao je pastor EPC „Jelenovac“ Goran Punda, koji je, nakon molitve, pročitao tekst iz novozavjetne knjige Djela apostolskih 2, 1-13, naglašavajući, između ostalog, kako kršćani svoj identitet ne smiju vezivati uz teologije, ili crkve nego samo uz Isusa Krista.

Slavljenje je vodio glazbeni tim sastavljen od vjernika zagrebačkih EPC, dok je prije propovijedi tajnik EPC u Republici Hrvatskoj dr. sc. Vedran Đulabić govorio o akciji „Agape“ kojom se namjerava prikupiti i distribuirati odjeća za pomoć potrebitima. Prikupljanje garderobe obavilo bi se 9. lipnja od 10:00 do 14:00 sati, dok bi se njezina rasprodaja obavila 30. lipnja od 10:00 do 14:00 sati. Obje akcije obavile bi se u Tajništvu EPC, Kosirnikova 76.

Propovijed je održao pastor „Zajednice Kristovih učenika“ Ivan Kovačević koji je uvodno pročitao tekst iz starozavjetne knjige Druga kraljevima 2,1-14. Posebno je naglasio kako današnji kršćani trebaju odlučiti biti s Isusom Kristom, kao što je prorok Elizej odlučio biti s prorokom Ilijom. Prema njegovim riječima, biti kršten Duhom Svetim je sredstvo ostvarenja cilja – biti do kraja s Isusom Kristom. Nakon propovijedi, pastori zagrebačkih EPC pozvali su na molitvu i blagoslovili su sve vjernike koji su imali razne potrebe.

„…Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.“ (Fil 3,13-14)

Robert Bogešić