29/04/2013

Uspješno održana humanitarna akcija Agape za proljeće/ljeto 2013.

Uspješno održana humanitarna akcija Agape za proljeće/ljeto 2013.

U tjednu od 22. do 26. travnja 2013., u Kosirnikovoj 76 održala se humanitarna akcija Agape za pomoć siromašnima, bolesnima i nemoćnima.

Akcija je ponovno bila veliki blagoslov i u potpunosti je ispunila svoju svrhu. Kroz prekrasno zajedništvo, zahvaljujući otvorenim srcima za ovo djelo milosrđa i ljubavi na djelu, pomoć je mogla praktično biti poslana u mnogobrojne obitelji u Pakrac, Viroviticu, Zadar, Međimurje, Zagreb, a ostvareni su i dragocjeni kontakti i ostvarila se prekrasna suradnja sa volonterima iz različitih zajednica.

Ovoga puta donacije su dolazile sa raznih strana na gotovo svakodnevnoj bazi i zahvaljujući Božjoj providnosti, doniranih artikala i garderobe je bilo i preko planiranih količina, stoga smo bez posebnog prikljupljanja zajedno sa organiziranom rasprodajom, uspjeli poslati i obilje artikala u obliku paketa u obitelji diljem zemlje.

Poslano je garderobe, školskog i higijenskog pribora, zanimljivih igračaka, čak i kozjeg mlijeka, a posebno nas je razveselila i činjenica da smo za Rome već drugi puta izdvojili i to čak punih 12 vreća donacija. Jedna je priča u koju smo se uključili čak bila i u medijima, jer je samohrana majka koja je djecu hranila vodom i brašnom bila obilno blagoslovljena poslanom pomoći i silno ohrabrena Božjom brigom zbog čestih vapaja u svojoj nemoći.

Volonteri i donatori, svi ljudi koji su prepoznali vrijednost služenja kroz djela ljubavi akcije Agape omogućili su da se ostvare velike stvari za ljude u potrebi,koji pruženu pomoć ničime ne mogu vratiti. Još jednom smo imali priliku vidjeti kako je nečije malo zapravo mnogo u nekim drugim očima i srcu i neizmjerno smo zahvalni Bogu na svakoj prilici i svakom čovjeku koji je dotaknut, blagoslovljen i ohrabren ovom akcijom.

Hvala Bogu i hvala svima koji su dali dio sebe kako bi drugima vratili osmijeh na lice i nadu u srce.

Neka se Gospodin i dalje proslavlja kroz akciju Agape i praktična djela ljubavi!

Agape tim