17/05/2013

Tjedan Biblije – Biblija: utjecaj izazov i iskustvo

Tjedan Biblije – Biblija: utjecaj izazov i iskustvo

U prostorima Tribine Grada Zagreba započeo je Tjedan Biblije u organizaciji Biblijskog instituta i Hrvatskog biblijskog društva.

Nakon godine dana priprema, Zagrepčani i njihovi gosti imali su priliku sudjelovati u bogatom programu ispunjenom predavanjima, razgovorima, i zajedničkom čitanju biblijskih tekstova na više lokacija u Zagrebu i okolici.

Idejni začetnik i glavni organizator Tjedna Biblije, Danijel Berković zajedno s Mladenom Jovanovićem otvorio je tjedan čitanjem Psalma 23 u prijevodim Bartola Kašića (iz 17. stoljeća) i Antona Vranića (s početka 19. stoljeća), a zbor ‘Agape’ uveličao je događanje izvođenjem triju gospel pjesama.

Skupu su se prilikom otvorenja prigodnim riječima obratili organizatori i partneri Tjedna Biblije: Dražen Brodarić uime Hrvatskog biblijskog društva, Damir Boras, dekan Filozofskog fakuteta Sveučilišta u Zagrebu, Thomas Sibley ravnatelj Biblijskog instituta, Giorgio Grlj, predsjednik Protestantskog evanđeoskog vijeća, i Goran Medved ispred Bible Ligue za jugistočnu Europu. Prigodno predavanje održao je prof. Adalbert Rebić, umirovljeni profesor KBF-a o utjecaju, izazovu i iskustvu Biblije.

Tijekom ovog tjedna događanja su se održavala prema rasporedu koji se može vidjeti ovdje. Uoči Tjedna Biblije održana je i filatelistička izložba maraka s biblijskim motivima koju će uskoro moći vidjeti i Riječani.