01/04/2010

Uskršnja čestitka Evanđeoske pentekostne crkve

„Ne plašite se! Isusa tražite, Nazarećanina, Raspetoga? Uskrsnu! Nije ovdje!…“ (Mk. 16:6) Poruka je koja ohrabruje obeshrabreno, usamljeno, izmučeno i umorno čovječanstvo, poruka koja pokazuje svijetu veličinu Božje Ljubavi.
Uskrsnuće našeg Gospodina Isusa Krista predstavlja središte kršćanskog života To predstavlja očitovanje Božje milosti koja još uvijek traje. U svojoj milosti Bog je odnio naše grijehe, bolesti i patnje na Križ. Tim činom Božja Ljubav iscjeljuje sve rane, boli, strahove, sumnje iz prošlosti kako bi sadašnjost s novim početkom i pouzdanjem u Božju providnost krenula prema budućnosti života s Bogom.

„Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svog Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne: nego da ima život vječni“ (Iv. 3:16)

Uskrs treba biti veliki događaj prije svega u ljudskim srcima, koji nije ograničen kalendarom i datumima. Događaj koji potiče ljude na usmjeravanje prema vjeri, nadi i ljubavi koju je iskazao Bog dajući svog Sina za svakoga. Uskrs predstavlja novi susret svakog pojedinca sa svojim Spasiteljem, Isusom Kristom.

„Evo na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom“. (Otk. 3,20)
Uskrs je prigoda da svatko pogleda u dubine svoga srca i otvori ga za Boga, koji želi ući u njega kako bi stvorio prisan odnos i bio prijatelj s nama.

„Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam“ (Iv. 15:13,14). Na taj način nositi ćemo radost Uskrsa u sebi i dijeliti ga s drugima, koji se osjećaju napušteni, usamljeni, beskorisni.

Dopustimo da Njegova uskršnja Svjetlost obasjava nas, a nakon toga iz nas ljude oko nas. Otvorimo svoja srca da nas uskršnje jutro novog života s Duhom Isusa Krista ispuni radošću slobode koju nam je ostvario svojim djelom Isus Krist, koji je „ponizio sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu“(Fil. 2:8). Svakodnevno se suobličujmo s autentičnim življenjem Uskrsa koji je jedini put u novi život.

Evanđeosko-pentekosna crkva u Republici Hrvatskoj želi svim građankama i građanima Republike Hrvatske blagoslovljeno vrijeme prisjećanja Božjeg djela kojim je pobijeđena smrt i započet je novi život. Život s uskrsnulim Isusom Kristom: „Gospodin moj i Bog moj“ (Iv. 20: 28)