27/03/2010

Skupština EPC Radosna vijest

„Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost, te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi! A povrh svega – ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov neka upravlja srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednome tijelu!I zahvalni budite! Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu! I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu!“

Pastor Ivan Glavačko podnio je, na početku skupštine, kojom je moderirao br. Robert Bogešić, izvještaj o svom radu i aktivnostima u Crkvi, koji je u pisanom obliku podijeljen  vjernicima, nakon čega je otvorena rasprava.

Posebna pozornost usmjerena je na potrebe kako Crkve tako i pojedinačno vjernika – osobna svetost življenja, naviještanje našeg ispovijedanja i prakse, kao i misijsko djelovanje Crkve.

Vjernici su, između ostalog, podržali inicijativu održavanja zajedničke službe zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkvi u povodu Dana Pentekosta.

U drugom dijelu rada Skupštine podnesena su izvješća đakonskih službi – o financijskom stanju crkvene blagajne zaključno s 31. prosincem 2009. godine; – o stanju u crkvenoj biblioteci te – o aktivnostima u vjeronaučnim skupinama.

Skupština je završena čitanjem Ps. 23 i molitvom.