02/04/2010

Posjeta predstavnika Grada Rijeke EPC Krista Kralja, Rijeka

Posjeta predstavnika Grada Rijeke EPC Krista Kralja, Rijeka

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, običaj je da predstavnici grada Rijeke posjete lokalne župe i vjerske zajednice u Rijeci kako bi u ime Grada čestitali blagdan Uskrsa, a ujedno i bolje se upoznali sa svećenicima i životom lokalne crkve.

Tako je ove godine po prvi puta u ovaj lijepi običaj čestitanja uključena i EPC Krista Kralja, koju je na Veliki Petak posjetio g. Srđan Škunca, Pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam i upravljanje zemljištem, te je u ime Gradske uprave i gradonačelnika g. Obernela, čestitao Uskrs.

U druženju sa pastorom Milanom Špoljarićem, te starješinstvom EPC Krista Kralja, g. Škunca se interesirao za vjerovanje i praksu EPC, te ga je fascinirao podatak kako su pentekostalci najbrže rastuća kršćanska grupacija u današnjem svijetu. Obilazeći prostore lokalne riječke EPC, razgovarano je i o budućoj gradnji novog sakralnog objeka EPC Krista Kralja, te je izražena podrška Grada Rijeke za izgradnju.

Posjet predstavnika Grada završen je uz prigodnu zakusku, te razmjenu prigodnih darova, a u jednom od darova, primorskom uskrsnom kolaču – pinci, mogli su uživati svi vjenici koji su prisustvovali svečanom Uskršnjem bogoslužju u EPC Krista Kralja.