14/01/2017

U susret Novoj/Novome

U susret Novoj/Novome

Doček 2017. godine bio je povod organiziranja druženja braće i sestara slobodnjaka (samaca). U želji, da mjesto susreta bude dostupno što većem broju zainteresiranih, izabran je Zagreb, a zahvaljujući razumijevanju i podršci prezbiterija Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) ustupljeno je njegovo sjedište u Kosirnikovoj ulici.

Tema je bila Ususret Novoj/novome. Sudjelovalo je 45 slobodnjaka različitih godišta, dok je na samom dočeku bilo pedesetoro braće i sestara iz raznih crkava, a petero njih bilo je i iz inozemstva. Upravo je ta raznolikost svima bila veliki blagoslov, jer je pokazala jedinstvo Duha i ljubavi prema Gospodinu; s tim u vezi treba naglasiti da je i organizacijski odbor bio sastavljen od članova iz različitih crkava. Uz društvenu stranu (druženje, igre i šetnje) podjednako se vodilo računa i o duhovnoj strani: tako su bile priređene tri službe sa slavljenjem.

Druženje je proteklo u izuzetno dobrom raspoloženju, kojemu je slavljenjem pridonio i brat Dejan Milinov: njegove su kršćanske pjesme već dobro poznate. Propovjedali su pastor Josip Dobutović i brat Ivan Lovaković. Prigodnu riječ imali su Arsen i Rajka Duplančić, a svojim svjedočanstvima o važnosti ovakvih druženja prisutne su ohrabrili bračni parovi Zdenko i Renata Florjanić, te Siniša i Kristina Žuglić.

Ovakvi susreti su jednako važni kao oni omladinski i tinejđerski kampovi, te oni susreti bračnih parova, jer se na njima okupljaju braća i sestre s istim ili sličnim problemima na kojima se mogu bolje razumjeti i naći srodnu dušu.

Zahvaljujući Božjoj milosti i ljubavi ovo novogodišnje druženje proteklo je u veselju i radosti zajedništva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.