10/01/2017

Molitveni tjedan

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest Zagreb održan je od 02. do 06. siječnja 2017. godine Molitveni tjedan na kojem su sudjelovali vjernici EPC Radosna vijest i drugih crkvi reformacijske baštine.

Uvodni dio molitvene službe vodio je pastor EPC Radosna vijest Zagreb Ivan Glavačko, a  slavljenje Gospodina su kroz pjesme vodili glazbenici crkve, dok je u srijedu slavljenje vodio pastor EPC Isus, svijetlo svijeta, iz Splita, Igor Vrgoč. Tijekom molitava vjernici su čitali pojedine biblijske tekstove te bi se izvodile pojedine kršćanske pjesme.

2. siječnja – Ti ne odustaješ

Kao uvod u molitveni susret, pastor Glavačko je pročitao tekst iz Knjige Prva Timoteju 2,1-6

Vjernici su svoje molitve usmjerili na vlasti u Republici Hrvatskoj, prema obiteljima i rodbini te djeci, da ih Bog štiti na njihovim putovima.

Vjernici su izražavali svoju zahvalnost Bogu što žive u miru,  vapili su Duhu Svetome da ih vodi kroz razne kušnje u svakodnevnom životu te da Isus Krist bude istinski pobjednik u tim izazovima.

„Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji.“ Psalmi 46,2

3. siječnja – Slavljenje i obožavanje Gospodina

Izgovarane su molitve za pojedine osobe, koje su bolesne ili trebaju duhovnu obnovu, a tijekom molitve glazbenici crkve su izvodili pojedine pjesme. Vjernici su se molili Gospodinu za vjernost i snagu dok idu Božjim putem i ispunjavaju Božju volju.

„Jahve je sa mnom i ja ne strahujem: što mi tko može? Jahve je sa mnom, pomoć moja…“ Psalmi 118,6-7

4. siječnja – Uprimo svoj pogled…

U uvodnom dijelu molitvene službe, pastor Glavačko je pročitao retke iz Poslanice Hebrejima 12,1-3, dok je pastor Vrgoč tijekom službe izvodio pjesme koje su opisivale životni hod s Bogom, kao i brojna iskustva i pobjede koje su postignute kada se osoba prepusti Bogu i njegovom vodstvu.

U drugom dijelu službe s. Maja Pinter je vjernicima govorila o knjizi „Blagoslivljaj Izrael – radi Boga“, autora Sven Nilssona. U knjizi, koju je izdao Logos, Daruvar 2012. godine, autor obrađuje teme kao što su povijest države Izrael, politički legitimitet izraelske države i njezino proročko postojanje, ponašanje kršćanskih crkvi kroz povijest prema Izraelu i izraelskom narodu, što to Izrael znači Bogu te napredak mesijanskih zajednica u Izraelu.

„Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?“ Psalmi 27,1

5. siječnja – Živimo pod okriljem Božjim

U uvodnom dijelu je pastor Glavačko pročitao retke iz Poslanice Hebrejima 12,2-3 te je naglasio kako je potrebno usmjeriti svoj pogled u Isusa Krista te treba gledati prema njemu , koji je podnio protivljenje grešnika da se ne bi premorili i da ne bi klonuli duhom.

Vjernici su, nakon toga, upućivali Gospodu molitve za braću i sestre da im Bog buude ohrabrenje i da im dade snage, te se posebno molilo da se tijekom 2017. godine, kada se raznim manifestacijama obilježava 500 godina Reformacije, navješćuje Božja riječ i Evanđelje Isusa Krista, koje treba pročišćavati svaku kršćansku crkvu da bude i ostane na putu Isusa Krista.

„Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik.“ Psalmi 55,23

6. siječnja – Žrtva zahvalna

Pastor Glavačko je uvodno pročitao tekst iz Poslanice Hebrejima 12,22-24 te naglasio kako vjernici pristupaju gradu Boga živoga, nebeskom Jeruzalemu i Crkvi provorođenaca, te Bogu, sucu svih i Isusu posredniku Novog saveza.

Vjernici su se molili Gospodinu za Božje vodstvo i zaštitu za bolesne, za vjerne obitelji, djecu i mlade iz tih obitelji da ih Bog vodi u njihovim životima i da svoja srca otvore Isus Kristu, za crkve da budu na Kristovom putu bez obzira na izazove današnjeg vremena, za ispovijedanje grijeha jedni drugima i međusobnom ohrabrivanju u suočavanju sa svakodnevnim izazovima.

„Kušajte i vidite kako je dobar Gospod; blažen je čovjek koji se njemu utječe! Psalam 34,8

Leave a Reply

Your email address will not be published.