07/08/2011

Tinejdžerski kamp 2011.

Tinejdžerski kamp 2011.

Tinejdžerski kamp održan je u Orahovici od 1. do 6. kolovoza 2011. godine, na kojem je, između ostalog, promišljano kako danas nije nimalo teško stvoriti na Facebooku profil  kakav želimo pokazati ljudima i potom ga po želji mijenjati, dodavati ili brisati neke stvari…  No što je s našim pravim profilom? Tko smo i kakvi smo uistinu? Kako naš pravi profil biva oblikovan odlukama koje svakodnevno donosimo i na koji način on može biti ukorijenjen u Božjoj riječi?
.
Tijekom prijepodnevnoga programa, koji je vodio Sanyesz Nagy iz Madžarske, razmatrali smo važnost odluka u različitim područjima života: škola, prijateljstvo, veze, društvena mreža, obraćenje i poziv u službu. Svi su učesnici imali prilike, kroz razgovor u malim skupinama, postavljati pitanja, iznijeti vlastita zapažanja i podijeliti svoja iskustva vezana uz spomenute teme.

Potom smo kroz interaktivno kazalište (u kojemu sudjeluju i glumci i gledatelji) gledali kratke scene koje prikazuju određeni problem vezan uz temu dana, ali pritom nisu ponuđena rješenja. Stoga su najbolja rješenja pokušali pronaći sami učesnici kampa mijenjanjući tijek radnje odnosno postupke određenih likova. Tako smo imali prilike učiti jedni od drugih i pokušati, bez kritiziranja tuđega mišljenja, sagledati istu situaciju iz više kutova te zajedno pronaći najprikladnije rješenje.

Na večernjem smo programu uživali u zajedničkom slavljenju, molitvama i propovijedima Ivice Horvata iz Zagreba na već spomenutu temu ‘Moj pravi profil’, razvijajući pravu sliku o sebi i drugima na temelju onoga kako nas Bog vidi. Svoje je poučavanje Ivica zaključio poticajem svima nama da i u danima koji slijede nakon kampa budemo kao ‘stablo zasađeno uz vodu što korijenje pušta k potoku…’ (Jer 17:8) naglasivši kako je to moguće jedino ako se pouzdajemo u Gospodina.

Premda vrijeme na kampu uvijek jako brzo prolazi, tijekom dana je bilo vremena i za radionice u kojima je svatko mogao pokazati i razvijati svoju kreativnost te tako svojim talentima služiti Bogu. Primjerice, u kreativnoj smo radionici, između ostaloga, izrađivali ukrasne kutijice s biblijskim citatima i slatkišima, koje smo u petak podijelili građanima Orahovice. U okviru glazbene radionice formiran je pravi mali gospel zbor koji nas je u subotu sve iznenadio pjesmama koje su uvježbali. Jednako su uspješni bili i članovi ostalih radionica: filmske, plesne i parlaonice. A da ne spominjem kako smo ove godine imali i Masterchef radionicu te, na iznenađenje našega žirija, otkrili kako među učesnicima kampa ima i pravih kuharskih talenata!

Svakako treba spomenuti i važnost već tradicionalne nogometne utakmice između voditelja i tinejdžera koja je ove godine (napokon!) završila pobjedom voditelja. Manje važan nije bio ni turnir u stolnom tenisu, a niti zajednički odlasci na jezero, odbojka na pijesku i sve ostale aktivnosti u kojima smo mogli uživati. Posebno smo zahvalni Bogu za nove ljude koji su bili spremni odvojiti svoje vrijeme kako bi služili na kampu, a isto tako i za blagoslovljeno vrijeme molitve prije i nakon večernjega programa, za krštenja u Svetome Duhu i sve ostale blagoslove koje smo primili u tome nezaboravnom tjednu.  Što reći na kraju, nego: Hvala Bogu za njegovu vjernost! I … vidimo se sljedeće godine!

Danijela Horvat