03/08/2011

Promocija knjige “Prijatelji bez povlastica”

Promocija knjige “Prijatelji bez povlastica”

Ponukani stanjem tzv. seksualnih ”sloboda” među mladima u svijetu a i u našoj zemlji izdavačka kuća Izvori izdala je knjigu ”Prijatelji bez povlastica” (Ron Luce): Njen cilj je da se mladima ukaže na iskrivljenu sliku seksualnih ”sloboda” koje razaraju fizičku i duhovnu osobnost. Božja riječ pak seksualne ”slobode” stavlja u jedino ispravne okvire i granice.

Na tinejdžerskom kampu u Orahovici prilikom predstavljanja knjige mladima je prenesena poruka na kreativan i simboličan način. Naime, djevojka odjevena u vjenčanicu dostojanstveno se pojavila u pratnji svojih vršnjakinja. Prikazan je čin ulaska mladenke u dvoranu. Simbolika je to jednog novog početka za njen život, a bjelina haljine predstavlja očuvanu čistoću njenoga vanjskog i nutarnjeg bića do trenutka kada će je predati svom budućem supružniku.

Marija Koprivnjak  je naglasila iz svog osobnog života da je moguće ostati čist do braka. Ona je imala 35 godina kada je ušla u brak čisto. Ljudski gledano nemoguće ali kod Boga moguće. Također je spominjala izgubljenog sina iz Isusove prispodobe koji je tražio svoje nasljedstvo od oca koje mu je pripadalo, no njegova greška je bila u vremenu traženja. Neke stvari nama pripadaju samo u bračnoj zajednici (seks).

Pomolili smo se za svakoga tinejdžera da se sačuva čistim do braka, a kojima je to već kasno da od danas imaju novi početak, jer je Bog ”Bog druge šanse”.

Nakon predstavljanja knjige svi učesnici tinejdžerskog kampa svečano su darivani knjigom i prikladnom kreativnom narukvicom s bijelom perlicom i cvijetom, te porukom iz Pjesme nad pjesmama koja podsjeća na potrebu očuvanja čistoga srca.

Promise me not to awaken love
until the time is right.
Song of Songs 2,7

Blaženka Ivan