14/08/2011

Obiteljski kamp 2011.

Obiteljski kamp 2011.

U razdoblju od 8. do 13. kolovoza 2011. godine održan je u Orahovici po prvi puta Obiteljski kamp koji je okupio stotinjak sudionika, od kojih je bilo 43 djece i 45 roditelja, te pomoćnog osoblja. Cilj kampa, pod sloganom „Poštujem, dobro mi je“, bio je učvršćivanje obiteljskih odnosa u kršćanskom ozračju

Glavna predavanja, koja su održavana svaki dan prijepodne, držali su bračni savjetnici i direktori Obiteljskog života Hrvatska Davor i Sandra Kukec. U prijepodnevnim satim su, također, održavani susreti predškolske grupe, koju je vodila Helena Moguš, mlađe školske grupe, koju je vodila Arna Bogešić te tinejdžera koju je vodio Robert Bogešić. Davor i Sandra Kukec također su tijekom dana održavali i pojedinačne razgovore sa sudionicima kampa.

Jutarnju molitvu vodio je Kruno Ravlić, a slavljenje su, uz druge glazbenike, vodili Stevčo i Katarina Šamanov. Dramsku radionicu  vodila je Laura Ravlić, Glazbenu radionicu Denis Ravlić, Kreativnu radionicu Biljana Salijević i Filmsku radionicu Tomislav Moguš.

U večernjim programima, uz molitve i slavljenje, održavana su predavanja koja su bila obuhvaćena temom „Josip i njegova obitelj“. Tako su  pojedine obitelji pripremale teme kao što su Josipovo djetinjstvo do prodaje u Egipat, koju je u ponedjeljak, 8.kolovoza vodila obitelj Bogešić, Josip prodan u Egipat u kući Potifara do zatvora je u utorak, 9. kolovoza vodila obitelj Hochbaum, Snovi i tumačenje i izlazak iz zatvora je u srijedu, 10. kolovoza vodila obitelj Stojković te u petak, 12. kolovoza je obitelj Ravlić pripremila temu Susret s obitelji i pomirenje.

U četvrtak, 11. kolovoza, nakon što je održan cjelodnevni izlet u Park prirode Papuk i na izletište Jankovac, na večernjoj službi gostovao je makedonski misionar Pavle Cekov koji je, između ostalog, govorio o suočavanju s obeshrabrenjem. Nakon propovijedi održane su molitve za obraćenje, ohrabrenje i ozdravljenje za okupljene.

Tijekom kampa, u poslijepodnevnim satima u slobodno vrijeme, održavane su radionice izrade plakata sprejevima, natjecanja u malom nogometu i stolnom tenisu te igraonice za djecu, koje su organizirali Elvis Džafić i Vladimir Alić.

Robert Bogešić