07/03/2011

Tim Bethel crkve iz Reddinga (SAD) u Zagrebu

Tim Bethel crkve iz Reddinga, CA (SAD) gostovao je u razdoblju od 7. do 17. ožujka 2011. godine u Zagrebu. Tijekom boravka grupa iz Bethel crkve održala je u četvrtak, 10. ožujka službu u dvorani GAP, gdje je, uz služenje s Riječi Božjom, bilo i molitve za sve koji su trebali Božji dodir.

U nedjelju, 13. ožujka pojedine grupe Bethel crkve istovremeno su sudjelovale na prijepodnevnim službama Božjim u EPC u Zagrebu, EPC Radosna vijest, EPC Zajednica Kristovih učenika, EPC Svetog trojstva i EPC Jelenovac.

U petak, 11. i subotu, 12. ožujka održana je ulična evangelizacija na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) gdje su služili Riječju Božjom, svjedočanstvima i molitvom.

U utorak, 15. ožujka u dvorani EPC Radosna vijest održano je zajedničko bogoslužje zagrebačkih EPC-a na kojem su Božjom riječju i molitvom braća i sestre iz Betel crkve služila vjernicima.

Tim je svjedočio u bolnici „Sestara milosrdnica“, gdje su i molili za bolesne, te su svjedočili mladima u Srednjoj medicinskoj školi u sklopu bolnice.

Tijekom njihovog služenja u na djelu su se mogle osjetiti riječi zapisane u Bibliji:. Isus je obilazio po svoj Galileji učeći u tamošnjim sinagogama, propovijedajući Radosnu vijest o Kraljevstvu te ozdravljajući svaku vrstu bolesti i nemoći u narodu (Mt. 4,23).

Brojna srca su se otvorila za Gospodina Isusa i to upravo iz razloga autentičnog djelovanja Duha Svetog, brojni su ljudi doživjeli iscjeljenje, bilo vjernici bilo oni koji Gospodina ne poznaju. Jedna od zanimljivosti bilo je iznenađenje koje je stiglo na adresu gdje je tim boravio. Bila je to torta koju im je donio gospodin koji je par dana ranije na ulicama Zagreba imao prilike razgovarati sa nekima od članova tima. Sudeći po iznenađenju razgovor je bio zanimljiv, konstruktivan te je pobudio simpatije kod sugovornika.

Uz tim Bethel crkve, veliko ohrabrenje je i odaziv vjernika i voljnost da služe na ulicama zajedno sa timom. Crkve su otvorile svoja vrata i iskazala gostoprimstvo Bethel timu, koji su navješćivali Radosnu vijest, ohrabrivali vjerne i molili za bolesne i obeshrabrene, koje je Bog postavio na njihovom putu.