03/02/2016

Svečano obilježen Dan vjerskih sloboda

Svečano obilježen Dan vjerskih sloboda

Povodom Dana vjerskih sloboda, u Zagrebu je u velikoj auli Sveučilišta u Zagrebu je 30. siječnja 2016. godine održana svečana skupština  Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj .

Goste je u ime glavnog odbora udruge pozdravio njezin tajnik  dr. Dragutin Matak, a svečanost dodjele priznanja predvodio je predsjednik Željko Mraz.
Ovogodišnje  Priznanje dr. Branko Lovrec pripalo je gospođi prof. dr. sc. Ankici Marinović, znanstvenoj savjetnici u Institutu za društvena istraživanja, za njezin znanstveni i društveni doprinos promoviranja i gajenja vjerskih sloboda u Republici Hrvatskoj.
Drugi dobitnik priznanja bio je: Stožer za koordinaciju aktivnosti u povodu dolaska migranata u Republiku Hrvatsku, za organizaciju prihvata i skrbi za migrante s Bliskog istoka  tokom tranzitnog boravka u Hrvatskoj.
Pozdravne govore uputili su i predstavnici državnih vlasti, diplomatskog zbora u Hrvatskoj, predstavnici raznih vjerskih zajednica, te skupštine Udruge prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Sinodalnog vijeća Hrvatske starokatoličke crkve u Republici Hrvatskoj.
U ime PEV-a pozdravno pismo je uputio Giorgio Grlj, a  pozdrave su uputili još  Mladen Dominić u ime Kristovih crkava, Vatroslav Župančić u ime Evanđeoske pentekostne crkve  te Ladislav Ružička u ime Saveza baptističkih crkava.
Svečanost je glazbeno uzveličao Gospel ansambl Agape.

Leave a Reply

Your email address will not be published.