22/09/2012

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka

U organizaciji Saveza Baptističkih crkvi Republike Hrvatske i Evanđeoskih pentekostnih crkvi Republike Hrvatske 22. rujna 2012. godine u dvorani Baptističke crkve, Zagreb održan je stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronuka “Utjecaj vjerskog odgoja na psihosocijalni razvoj vjeroučenika”

Nakon uvodne motivacije, koju je održala Snježna Ilić iz Kristove crkve, Zagreb i molitve koju je vodila Arna Bogešić EPC Radosna vijest Zagreb, predavanje pod naslovom “Vjerski odgoj i psihosocijalni razvoj vjeroučenika održala je, pred oko 60-tak vjeroučitelja, psihoterapeut i diplomirani pedagog Ivana Grabar.

U predavanju je poseban naglasak stavila na psihosocijalni razvoj osobnosti, na razvijanje slike o sebi, važnost pohvala, kritika i međusobnog komuniciranja na relaciji vjeroučitelj i vjeroučenik. Tijekom predavanja gđa. Ivana Grabar je održavala i kreativne radionice koje se mogu primjenjivati tijekom vjeronaučne nastave.

U drugom dijelu skupa predavanje pod naslovom “Slika o sebi – teološka perspektiva” održala je Svjetlana Mraz, diplomirani teolog i kooridnator baptističkog vjeronauka. U predavnju je stavila naglasak na prihvaćanju sebe u kontekstu „čovjeka stvorenog na sliku Božju“ koje je ujedno i polazište za prihvaćanje drugih na isti način.

Lidija Stojković, diplomirana vjeroučiteljica i koordinator evanđeoskog vjeronauka govorila je o početku nove školske godine i važnim informacijma vezanim uz to. Stela Jurašek se predstavila kao  nova djelatnica Društva prijatelja Biblije i koordinatorica za vjeronaučne materijale. Thimotey Ivan Špiček se zahvalio vjeroučiteljima na podršci koju su mu pružili tijekom njegove teške obiteljske situacije. Miljenka Car se pomolila za njega i  njegovu obitelj, kao i za Nikolinu Kubica i njezinu obitelj koja se nalazi u sličnoj situaciji.

Vjeroučitelji su i ovog puta  otišli nazad u svoje vjeronaučne skupine i crkve ohrabreni kroz zajedništvo, podršku i nove spoznaje.

Lidija Stojković
Robert Bogešić