21/05/2014

Splićani u Sisku

Sisak, 17. svibnja 2014. (IBA) – U petak 16. svibnja u večernjim satima u posjetu BC ‘Betel’ došla su braća i sestre iz Splita, njih šesnaestoro iz Evanđeoske pentekostne crkve” Radosna Vijest”.

Nakon smještaja i upoznavanja uz pjesme i slavljenje od  21h nastavili smo sa molitvenim satom. Usprkos kiši, koja je sljedećeg dana u subotnje jutro rominjala, potražili smo alternativno mjesto za izlazak i našli ga na sisačkoj tržnici. Ohrabreni braćom i sestrama iz Splita desetak nas vjernih iz Siska, skupa sa gostima, uz glazbu dijelili smo besplatnu literaturu i razgovarali sa našim sugrađanima.

Naši su gosti pripremili i prigodan traktat sa stihom iz Mt.7:7 ”Kucajte i otvorit će vam se” na kojemu je bila adresa BC ”Betel” Sisak sa pozivom na bogoslužja. Isti dan oko 17h  izašli smo ponovno ovaj puta na gradsku šetnicu uz još veće učešće Siščana. Na šetnici uz Kupu podizale su se pjesme hvale Bogu,  u takvom zajedništvu i jedinstvu duha da se nakon dva sata i sunce pojavilo. Ponovno su naši sugrađani privučeni pjesmom zastajali  i uzimali besplatnu literaturu. Za nas Siščane bilo je ohrabrujuće iskustvo da smo sami skupa sa  našim gostima slavili Boga na otvorenom na iznenađenje mnogih naših prijatelja  i poznanika.

Nedjeljno bogoslužje proteklo je u pjesmama slavljenja naših gostiju, svjedočanstvom sestre Mirande i porukom đakona crkve Damira Varnice. Na večernjoj službi uz zanimljiv igrokaz, pjesme i propovijed voditelja grupe Ivice Mihalića-Ice, Siščani su bili ”i više nego oduševljeni” kako je to izjavio starješina Ivan Doračić. Vjerujemo da je ovo početak blagoslovljene suradnje Splita i Siska koja će se nastaviti i u budućnosti.

M.Komanović

(preuzeto s baptist.hr)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.