15/03/2010

Služiti Riječju Božjom i moliti za Božji dodir

Tim Bethel crkve iz Reddinga, CA (SAD) gostovao je u razdoblju od 20. do 25. ožujka 2010. godine u Zagrebu. Tijekom boravka tim iz Bethel crkve održala je u subotu, 20. ožujka službu u dvorani GAP, gdje je, uz služenje s Riječi Božjom, bilo i molitve za sve koji su trebali Božji dodir.

U nedjelju, 21. ožujka pojedine grupe Bethel tima istovremeno su sudjelovale na prijepodnevnim službama Božjim u EPC u Zagrebu (EPC Radosna vijest, EPC Zajednica Kristovih učenika, EPC Svetog trojstva i EPC Jelenovac) dok je u popodnevnim satima održana služba u dvorani GAP.

U ponedjeljak, 22. ožujka održana je ulična evangelizacija na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg), dok je grupa u utorak, 23. ožujka, posjetila Centar Remar u Zaprešiću gdje su služili Riječju Božjom, svjedočanstvima i molitvom.
U srijedu, 24. ožujka i četvrtak, 25. ožujka je u dvorani EPC Radosna vijest održano zajedničko bogoslužje zagrebačkih EPC-a te vjernika pojedinih drugih zajednica na kojem su Božjom riječju i molitvom braća i sestre iz Bethel crkve služila vjernicima.

Osim navedenih službi, grupa iz Bethel crkve je svakodnevno, u razdoblju od utorka, 23. ožujka do četvrtka 25. ožujka na Trgu Petra Preradovića u prijepodnevnim satima održavala uličnu evangelizaciju tijekom koje su služili osobama koje su bile željne Božjeg dodira, ohrabrenja i molitve.

Dio tima Bethel crkve je, nakon boravka u Zagrebu, u razdoblju od 23. do 26. ožujka služio u Evanđeoskoj crkvi u Čapljini. Vjernici i posjetitelji su bili isto tako ohrabreni i osvježeni u odnosu s Ocem, uz blagoslov brojnih iscjeljenja.

Tim se ponovno sastao u Puli 26. ožujka kada je u večernjim satima služio mladima u crkvi. Slijedećeg dana, u subotu, 27. ožujka, u prije podnevnim satima održana je ulična evangelizacija. Tim se podijelio u manje grupe i molio za bolesne i naviještao Radosnu vijest. U večernjim satima održan je još jedan sastanak u crkvi, a u nedjelju, 28. ožujka, održana su jutarnja i večernja bogoslužba.

Tijekom njihovog služenja u Zagrebu, Čapljini i Puli na djelu su se mogle osjetiti riječi zapisane u Bibliji:. „Isus je obilazio po svoj Galileji učeći u tamošnjim sinagogama, propovijedajući Radosnu vijest o Kraljevstvu te ozdravljajući svaku vrstu bolesti i nemoći u narodu“ (Mt. 4,23).

Brojna srca su se otvorila za Gospodina Isusa i to upravo iz razloga autentičnog djelovanja Duha Svetog, brojni su ljudi doživjeli iscjeljenje, bilo vjernici, bilo oni koji Gospodina ne poznaju. Uz tim Bethel crkve, veliko ohrabrenje je i odaziv vjernika i voljnost da služe na ulicama zajedno sa timom.