05/03/2012

Sirija: Pomoć za Homs

(Foto – www.christianpersecution.info/)

Organizacija Barnabas Aid šalje hitnu pomoć kršćanima zarobljenim u Homsu nakon povlačenja anti-vladinih snaga iz okruga Baba Amr.

Prema pisanju dopisnika Josepha De Cara, ta pomoć bi trebala olakšati stanovnicima borbu  s teškim vremenskim uvjetima, nedostatkom struje i osnovnih potrepština. Slobodna Sirijska vojska se konačno povlači nakon višemjesečne opsade od strane vladinih snaga u Siriji

Prema prikupljenim informacijama, u organizaciji Barnabi Aid smatraju kako su stanovnici prestali napuštati Homs u kojem su anti-vladine snage željele koristiti stanovništvo kao živi štit za zaštitu od vladinih trupa.

Nakon pada režima Husseina od strane američke invazije u Iraku, kršćanska zajednica bila je podvrgnuta intenzivnom vjerskom nasilju, prisiljavajući tisuće da bježe u sekularnu Siriju. Međutim, isti uzrok se i sada pojavljuje, gdje islamski militanti vrše otmice i ubojstva kršćana u Siriji. Neke kršćanske obitelji koje sada žive u Siriji traže utočište u Libanonu.

Dr. Patrick Sookhdeo, međunarodni direktor Barnabi Aid, rekao je kako olakšanje povlačenja anti-vladinih snaga iz Baba Amra pruža priliku za predah nekim oboljelim stanovnicima toga grada, ali kriza u Siriji će se i dalje pojačavati. Dr Sookhdeo je uputio poziv da im se pomogne.

“Danas, ako mu čujete glas, ne budite srca tvrda ….” (Ps 95:7-8).
Više možete pročitati na www.christianpersecution.info/

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić