04/03/2012

Pastoralna konferencija i evangelizacija u EPC Našice

Pastoralna konferencija i evangelizacija u EPC Našice

Od 2. do 4. ožujka u našoj su crkvi održana evangelizacijska bogosluženja te regionalna pastoralna konferencija s bratom Waldemarom Szardaczukom iz Njemačke. Bilo je to doista blagoslovljeno vrijeme i zahvaljujemo Bogu što je u tim danima na poseban način govorio svome narodu.

Prve je večeri brat Szardaczuk govorio na temu „NE STIDIM SE EVANĐELJA“ pročitavši tekst iz poslanice Rimljanima 1:16. U propovijedi je, kroz brojne primjere, istaknuo kako su sva svjetska carstva prolazna te propadaju zajedno sa svojim vođama, a Krist je vječan! Tko vjeruje njegovoj riječi, ostaje i ima vječni život!

U subotu prijepodne i poslijepodne održana su predavanja za pastore, starješine i ostale duhovne radnike. Brat Szardaczuk je govorio na temelju teksta iz II. Kraljevima 6:8. Ponekad nam neprijatelj krade teritorij, a da to niti ne primjećujemo. Trebamo imati otvorene oči i pogled usmjeren na Isusa. Ne smijemo se prilagođavati ovomu svijetu, već moliti za proroke – one koji unaprijed vide ishod trenutne situacije. Ključ rasta crkve nije u razrađenim planovima i programima, već u sili i pomazanju Svetoga Duha.

U poslijepodnevnom nas je predavanju, kroz dobro nam poznati biblijski tekst o Davidu i Golijatu, brat podsjetio da svoje pouzdanje uvijek stavimo u Boga prisjećajući se milosti koju nam je Bog iskazao jučer kako bismo bili spremni za bitku koja nam predstoji danas.

U nedjelju smo imali dva bogoslužja: u 10h i u 19h. Na jutarnjem je brat propovijedao iz Ivana 12: 20 – 27. Grci su došli kod Filipa i izrazili želju da vide Isusa. Isus im se predstavio kao pšenično zrno. Zašto baš pšenično zrno? Zato što to zrno daje velik rod. Svi smo dragocjeni u Božjim očima, ali Isus pred nas  stavlja izbor. Ili ćemo poslušati Njegovu riječ i umrijeti ili ćemo ostati sami, bez ploda. Umrijeti znači odreći se svojih vlastitih snova i želja i donijeti ih pod križ Gospodina Isusa. Poput sjemena koje je posijano u zemlju, gdje ga ne vidimo, i mi trebamo imati odnos sa Spasiteljem u svojoj tajnoj klijeti. Možda ga nitko neće vidjeti, ali spoznat će se plodovi Duha u nama.

Tema večernjega bogosluženja bila je „Mrtvi ne umiru“. Prisjetili smo se Isusove priče o bogatašu i siromašnom Lazaru. Bogataš za života nije mario za Boga ni za spasenje. Kad je umro, duša mu je otišla u pakao, u jezero ognjeno. Lazar je, nasuprot njemu, bio čovjek koji je upoznao Boga i povjerovao u njega. To je upozorenje nama i poziv da razmislimo o svojem životu. Jesmo li sigurni u budućnost s našim nebeskim ocem? Jesmo li se uistinu u potpunosti predali njemu?  Jedino on ima ključeve Smrti i Podzemlja. Jedino je Isus onaj koji je umro za nas i spasio nas. Jedino On nas je izabrao da budemo s njim u vječnoj slavi!

Marta Klešćik

Poslušajte sve propovjedi u mp3 formatu:
http://dl.dropbox.com/u/18238593/Propovjedi/W_Sardaczuk_Evangelizacija%26Pastoralna.zip