29/09/2012

Sabor Evanđeoskih pentekostnih crkava u Republici Hrvatskoj

Sabor Evanđeoskih pentekostnih crkava u Republici Hrvatskoj

Sabor Evanđeoske pentekosne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) održan je 29. rujna 2012. godina u Daruvaru. Saborom, na kojem je nazočilo 78 delegata lokalnih crkava u RH, predsjedavalo je Radno predsjedništvo u sastavu: Damir Špoljarić, predsjednik, Milan Špoljarić, potpredsjednik i Vedran Đulabić, tajnik EPC RH.

Kao počasni gost na Sabor EPC-a pozvana je zamjenica gradonačelnika grada Daruvara, gospođa Veronika Pilat, dipl. oesc. Nakon molitve i slavljenja, koje je predvodio muzički tim iz EPC „Kristijani“ pozdravnu riječ prisutnima uputili su Branko Banić, pastor EPC „Kristijani“ iz Garešnice i Mirko Petrović, pastor EPC Daruvar. Biblijsku poruku podijelio je Paul Trementozzi, regionalni direktor Assemblies of God za Europu.

U nastavku Sabora obrađivala se tema „Integritet duhovnih radnika“ na temelju V. poglavlja „Capetownskog iskaza o predanju“, u izdanju PEV-a. Podneseni su regionalni izvještaji i prikazane su prezentacije i video isječci prošlogodišnjih aktivnosti u lokalnim crkvama i organizacijama EPC-a.

Nakon ručka i zajedništva slijedio je radni dio u kojem su se između ostaloga obrađivala administrativna pitanja, govorilo se o proceduri primanja novih članica, misiji i evangelizaciji, građevinskim projektima te je podneseno financijsko i izvješće nadzornog odbora.

Radni dio završio je blagovanjem Gospodnje večere. U ugodnom ozračju uz predivno gostoprimstvo domaćina predstavnici lokalnih zajednica uputili su se svojim domovima i gradovima.

Andreja Mil