04/10/2012

Objavljeno je novo izdanje časopisa “Duhovno vrelo”

Objavljeno je novo izdanje časopisa “Duhovno vrelo”

Radujemo se što se nakon točno godinu dana možemo oglasiti jednom švarcenegerskom: “Vratili smo se! (We’re back!)”. Naime, Duhovno vrelo je, kao još jedna žrtva globalne ekonomske krize, prestalo izlaziti nakon prošlogodišnjeg jesenskog broja. Ali ponajprije radi inzistiranja predsjednika Damira Špoljarića koji je iznašao način i iskazao snažnu podršku da Vrelo nastavi izlaziti, makar jednogodišnjim ritmom, izlazi ovo, nešto bogatije izdanje.

Urednički kolegij je izabrao temu „Služba milosrđa: očitovanje Božjeg srca“, smatrajući kako će tekstovi i članci s praktične strane biti korisni duhovnim radnicima i kršćanima na ovim prostorima, ne zato što kod nas ovakva vrsta služenja ne postoji ili je slabo razvijena, već radi toga da ju obogatimo novim praktičnim savjetima i naučimo nešto novo.

Urednik i prevoditelji su uložili napor kako bi tekstove, koji su ipak prvenstveno pisani za čitateljstvo i službenike Assemblies of God, prilagodili našem kontekstu, stalno imajući na umu što može koristiti nama i koje nam informacije, spoznaje i savjeti mogu koristiti i pomoći u jednoj takvoj vrsti služenja ljudima kao očitovanja Božje ljubavi u duhu evanđelja. Imajući to na umu, molim čitateljstvo da pokaže toleranciju kada se čitajući ove tekstove susretnu s ponekim statističkim podacima i nazivima službi koji se uglavnom odnose na Sjevernoamerički kontinent. Iako su oni svedeni na minimum, nisu radi integriteta članaka mogli biti potpuno izbačeni a da ne naruše cjelinu i smisao teksta kojeg podupiru.

Pošto smo stekli određenu uređivačku neovisnost, u ovaj smo  broj uvrstili tri teksta naših autora (doktor Kuzmič koji piše u spomen Johnu Stottu je domaći svjetski autor), s tim da nam je želja u budućnosti taj broj povećati i tako stvoriti još sadržajniji i bogatiji časopis koji će održati tradiciju objavljivanja tekstova iz Enrichment Journala, te u jednakoj mjeri radove domaćih autora i duhovnih djelatnika sukladno duhu dosadašnjih izdanja.

Kao što imate priliku vidjeti, uveli smo još neke promjene u grafičko vizualnoj opremi, pa zbog smanjenja troškova od sad izlazimo u crno bijeloj tehnici umjesto dosadašnje dvobojne, te vizualna osvježenja kao što je promjena naslovnog fonta i uveza. Nadam se da će sve to pridonijeti još boljoj prihvaćenosti kao i zanimanju i želji da na još kvalitetniji i izdašniji način omogućite izdavanje idućeg broja.

Goran Punda, glavni urednik “Duhovnog vrela”

Ovdje možete pronaći Duhovno vrelo br 26 u pdf formatu