25/09/2010

Sabor EPC RH

Sabor EPC RH

Sabor Evanđeoske pentekosne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH) održan je 25. rujna 2010. godina u Orahovici u prostorijama EPC Betanija. Saborom, na kojem je nazočilo oko 80 izaslanika lokalnih crkvi u RH, predsjedavalo je Radno predsjedništvo u sastavu: Damir Špoljarić, predsjednik, Milan Špoljarić, potpredsjednik i Vedran Đulabić, tajnik EPC RH.

Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi članova Radnog predsjedništva slavljenje su predvodili glazbenici iz nekoliko crkvi. Poruku iz Božje Riječi (Izaija 61,1-3) podijelio je Damir Špoljarić, ukazavši na plodove pomazanja koja predstavljaju Božje djelo u vjernicima s pečatom Agape ljubavi.

U nastavku prvog dijela Sabora podnesen je izvještaj o izdavačkoj djelatnosti u EPC-u, te su prezentirana, kroz različita crkvena događanja, seminare, evangelizacije, krštenja, kampove i građevinske projekte, aktivnosti EPC zajednica u različitim dijelovima RH. Posebno su prezentirane aktivnosti kampova u Orahovici za djecu, mlade i tinejdžere, te aktivnosti Humanitarne udruge Oaza, Evanđeosko teološkog fakulteta u Osijeku i Biblijske škole ISOM.

Na početku drugog, radnog dijela Sabora, Prezbiterij EPC-a rukopoložio je Mirka Petrovića za pastora EPC u Daruvaru. Nakon toga su podneseni izvještaji o administrativnim pitanjima (govorio je Vedran Đulabić, tajnik EPC RH), misiji i evangelizaciji (Srećko Bajić direktor Misijskog odbora EPC RH),  građevinskim projektima (Kruno Ravlić, predsjednik Građevinskog odbora), financijskom izvješću i izvješću Nadzornog odbora (Marijan Vidić, blagajnik EPC RH i Zvonko Kovačević, predsjednik Odbora za nadzor materijalnog poslovanja), informacije o potencijalnim novim članicama EPC-a u RH (Vedran Đulabić, Oliver Buljat, pastor EPC Milost i istina, Karlovac), o vjeronaučnim aktivnostima u EPC-u (Lidija Stojković, diplomirana vjeroučiteljica), kalendaru događanja do kraja 2010. i tijekom 2011. godine (Damir Špoljarić), te o dodatnim aktivnostima Sabora (Ivan Kovačević, pastor EPC Zajednica Kristovih učenika, Zagreb).

Sabor je završio sa blagovanjem Gospodnje večere, koju je predvodio Milan Špoljarić, pastor EPC Krista Kralja, Rijeka i molitvom.

Andreja Mil
Robert Bogešić