10/10/2010

Brat Yun u Hrvatskoj

Brat Yun, vjerni Božji sluga iz Kine čiji je težak život i rad pun progonstva opisan u knjizi “Nebeski čovjek” boravio je, u organizaciji Saveza građana za promicanje kršćanskih vrijednosti kroz kućne zajednice i javne manifestacije i crkvi reformacijske baštine, u Republici Hrvatskoj od 8. do 10. listopada 2010. godine.

U petak, 8. listopada govorio je, u Osijeku, dok je 9. i 10. listopada gostovao u Zagrebu i to 9. listopada u dvorani GAP i 10. listopada u dva termina u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Božja služba, održana u prijepodnevnim satima 10. listopada, koju je vodio brat Yun okupila je više od 800 sudionika iz kršćanskih crkvi grada Zagreba i šire. Brat Yun govorio je na kineskom jeziku, njegov sin Izak je prevodio na njemački jezik, dok je Olivera Mandić prevodila na hrvatski jezik.

Veličanstveno je bilo slušati jednostavnu poruku Isusa Krista za sve okupljene koju je prenosio brat Yun. Za kršćane protestantskih crkvi (Evanđeosko pentekostne crkve, Kristove crkve i drugi) to je bila i prigoda proslaviti zajedništvo s Gospodinom Isusom  Kristom blagujući Gospodnju večeru, a slavljenje, tijekom cijele službe vodili su glazbenici iz različitih crkvi.

Kao i na svim ostalim službama, svi okupljeni su, slušajući brata Yuna mogli osjetiti Božju Silu kojom je sluga i prijatelj Božji godinama služio u Kini, unatoč stalnim progonstvima i zatvaranjima, otvarajući kućne crkve i koristeći svaku prigodu da propovijeda Radosnu vijest Isusa Krista.

Nakon završetka propovijedi brat Yun pozvao je sve one koji su u nekoj potrebi da pristupe naprijed te se, uz podršku pastora crkvi, molio za okupljene.

Robert Bogešić