11/07/2010

Krštenje vjernika EPC Zajednice Kristovih učenika

Pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko je, nakon uvodne molitve i čitanja iz Psalma 81, 1-8, pročitao tekst iz knjige proroka Zaharije 3, 1-10, te je posebno naglasio kako nas je Bog oslobodio tereta ropstva i pozvao u slobodu po Isusu Kristu. Nakon toga su slavljenje vodili glazbenici iz EPC Radosna vijest.

Pastor EPC Zajednice Kristovih učenika Ivan Kovačević čitao je, kao uvodni tekst u propovijed, iz Evanđelja po Marku 16, 15-16 „I reče im: ‘Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se; a tko ne uzvjeruje, osudit će se.“
Tom je prigodom posebno naglasio kako kršćanska crkva treba propovijedati izgubljenom svijetu Radosnu vijest spasenja po Isusu Kristu zbog te istine – „vjerujete, krstite se i spasiti ćete se“.

Govoreći o današnjem svijetu, pastor Kovačević je naglasio, između ostalog, kako je on ispunjen strahom. Upravo u Isusu Kristu  dobiva se spas od straha, dobiva se unutarnji mir.
Govoreći o činu krštenja, pastor Kovačević je pročitao tekst iz Poslanice Galaćanima 3, 27: „Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste“., te je naglasio kako se u tome očituje odgovor zašto krštenje, jer kršćani trebaju biti obučeni u Krista, trebaju biti u Gospodinu.

Pastor Kovačević je, nakon što su krštenice posvjedočile o svojim iskustvima kako su došle do odluke da se krste, vodio čin krštenja. Nakon toga krštenice su, uz vodstvo pastora Glavačkog i Kovačevića, blagoslovljene pred crkvom te su im darivane Biblije.
Nakon čina blagoslova, blagovala se Sveta večera Gospodnja, koju je predvodio pastor Glavačko  Nakon bogoslužja, koje je završeno molitvom „Oče naš“, nastavljeno je zajedništvo kroz koje se, pod vodstvom Duha Svetoga,  proslavljalo ime Boga Oca i Njegovog Sina, Isusa Krista.