19/02/2012

Promocija novog CD-a Karmen, Na Kristovim grudima

Kroz proteklih sedam godina Bog je naša srca hrabrio, tješio i opominjao pjesmama s CD-a Moja priča, drage nam sestre, Karmen. Na našu veliku radost i Božju slavu Isus je Karmen nadahnuo novim pjesmama te je izdala svoj drugi CD Na Kristovim grudima.

Promocija je održana u Evanđeoskoj Pentekostnoj Crkvi u Osijeku 19.veljače 2012. Slavi gaŽelim hodat’ s IsusomObuci nas, Nevjera, Dok slavim te, Na Kristovim grudima samo su neke od pjesama kojima nas je blagoslovila. Svaku pjesmu obogatila je citatima iz Biblije koje je čitala Elizabeta Koprivnjak te kratkim svjedočanstvom i osvrtom nastanka pjesme. Cilj albuma, rekla je Karmen, jest da se spozna i proslavi Gospodin.

Krešimir Šimić, profesor starohrvatske književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku održao je prikladnu propovijed. Istaknuo je čovjekovu potrebu za umjetničkim izričajem, ali i njegovu ograničenost jer je i on sam djelo Boga Stvoritelja, Kreatora svega. Govorio je o umjetnosti, tj. umijeću koje je starovjekovni pogled na umjetnost. Umijeće se nije gledalo kao individualni izraz već kao produkt rada i truda, a neizostavni je bio pogled da je ono i nadahnuće. Istaknuo je i Platonovu kalokogatiju, estetiku umjetnosti koja je trijada ljepote, dobrote i ljubavi koja je u središtu. Misao o estetici umjetnosti povezao je sa nadahnućem koje je imao Adam. Njegov je prvi govor, nakon stvaranja Eve iz njegova rebra, zapravo bila ljubavna pjesma. Na kraju govora rekao je da smo svi pozvani biti umjetnicima svojega života te da je za to potreban rad, trud, učenje i iznad svega nadahnuće Duha Svetoga.

Karmen je posvjedočila da joj je najdraža pjesma Obuci nas u kojoj je izrekla svoju najdublju molitvu i proslavljanje Gospodina, a pjesma Na Kristovim grudima molitva je za crkvu i sve one koji su umorni pod teretom.

Promocija, a ujedno i umjetnička služba završila je zahvalama i pohvalama Marije Koprivnjak te prodajom novoga albuma.

Biljana Salijević