21/02/2012

Sirija, Iran: Sirijski i iranski kršćani i dalje se suočavaju sa sve većim progonima

(Foto – http://www.christianpersecution.info/)

Sirijski i iranski kršćani su na udaru daljnjih progona, ističu kršćanska novinska izvješća, piše  dopisnik Joseph DeCaro.

Prema poruci Giulia Meottia, novinara Il Foglioa, nakon etničkog čišćenja Židova 1948. godine iz arapskih zemalja, islamski fundamentalizam sada pokušava odgurnuti kršćane iz regije te žele uspostaviti čistu islamsku okolinu. Meotti navodi, između ostalog, kako će kršćani u Siriji biti progonjeni nakon eventualnog pada Assada.

Pakistan Christian Post je također izvijestio da je “kršćanska zajednica u Siriji pogođena nizom otmica i brutalnih ubojstava…

U Iranu, pastor Youcef Nadarkhani – koji je bio osuđen na smrt još 2010 – ponovno je odbio odreći se svog kršćanskog vjerovanja u zamjenu za slobodu. Prema podacima Međunarodne kršćanske novinske agencije BosNewsLife “Iranski pastor Youcef Nadarkhani je odbio ponudu puštanja iz zatvora, ako javno prizna islamskog proroka Muhameda kao” glasnika poslanog od Boga. ”

Nadarkhani je prvi put uhićen kada je doveo u pitanje dominantnu ulogu islamskog vjeronauka kojeg potpomaže država u javnim školama.

Više možete pročitati na www.christianpersecution.info/

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić