31/07/2011

Otvorena crkvena zgrada u Ilači

Otvorena crkvena zgrada u Ilači

U nedjelju, 31. srpnja 2011. godine, s velikom radošću u srcu, održana je služba posvećenja zgrade, na kojoj je nazočilo devedesetak ljudi.
Izgradnja zgrade započela je 2005. godine sa fondom od 50 britanskih funti i Božjim obećanjem da će se On pobrinuti za ostalo! Bilo je i uspona i padova ali Bog je ispunio svoje obećanje! Hvala svima za molitve i financijsku pomoć! Zahvalnost  Bogu za svakoga koji je bio na razne načine uz nas!
Ovom prilikom posebno predstavljamo Maru i Maricu, dvije vjerne bakice koje su prije 50 godina počele moliti za ovo što se ovih dana i dogodilo – crkva u Ilači! Iako je izgledalo kako je 6 godina, koliko je trajala izgradnja, bio jako dug period…! Ponekad se treba čekati da bi molitva bila odgovorena, no, jedno je sigurno; Bog nikada ne kasni!
Ove dvije vjerne bakice se nisu vidjele više od trideset godina i njihov susret bio je predivan, pun Božje ljubavi i zajedništva. One su bile nekoć jedine vjernice u selu koje su dijelile istu sudbinu; progonstvo i odbačenost… a sada su se susrele i dogovarale kako će se uskoro radovati sa Gospodinom u nebu.
Tomislav Moguš