22/10/2019

Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest u Zagrebu pastor Roland La Hausse s Mauricijusa održao je 12. listopada 2019 seminar izazovnog naziva „Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja“.

Pastor La Hausse služi u misiji kršćanske mreže Church Team Ministries International (CTMI) čiji je naglask na snazi i poruci križa. Uz pastoralnu i misijsku službu pokretač je i biblijskog teološkog studija na Mauricijusu.

Prvog dana gostovanja, u subotu 12. listopada 2019., supruga pastora Rolanda Veronique kratko je predstavila njihovu misiju i viziju osposobljavanja i jačanja voditelja crkava u apostolskoj poruci snage križa Kristova.

Pastor La Hausse je tijekom seminara naglasio potrebu vraćanja današnjih vjernika sili i jednostavnosti evanđelja koja mijenja sliku Isusa Krista, Sina Božjega u životima učenika Kristovih. Apostoli su bili pronositelji te sile i snage jednostavnosti Kristova evanđelja. Današnji svijet i crkva sljedbom brojnih naučavanja udaljuju Crkvu od Boga i njegove Riječi. Činjenica je da se crkva sve više prilagođava potrebama i duhu svijeta u vremenu u kojem jesmo.

„Što nam je vrijedno?“, pitao je pastor La Hausse, naglasivši kako kršćanski život treba biti ispunjen poistovjećivanjem s Kristovim životom i odricanjem od vlastitog ponosa, znanja i sposobnosti. Sve je to prisutno u crkvi današnjice. Odgovor i rješenje je samo i samo u Evanđelju križa. Tada sve gubi na cijeni zbog Isusova križa sukladno Svetom pismu.

U drugom dijelu pastor Roland je nastavio govoriti o duhovnoj zrelosti koja mora predstavljati stanje i stav srca djelovanjem Duha svetoga.

Trebamo dalje postaviti pitanje što nam je prioritet  Cijena je cijena križa i hod „uskim putem“. To je Kristov put koji je odmaknut od “širokog” puta. Hod uskim putem odmiče nas od “udobnog” ili luksuznog „hotelskog“ evanđelja.

Uz čitani tekst poslanice Galaćanima 1 : 15-16 dao je naglasak da nas je sam Bog izdvojio, pozvao i objavio nam Sina svojega u nama nastavajući u nama silu Duha Svetoga. Tom snagom trebamo propovijedati i oslanjati se na Krista Isusa, a odbaciti oslanjanje na vlastite sposobnosti i znanja.

Po svršetku predavanja od posebne koristi za sudionike seminara, a i samog predavača bilo je vrijeme za pitanja i razmjenu mišljenja.

Tijekom bogoštovlja u nedjelju 13. listopada 2019. pastor Roland La Hausse je govorio o potrebi slijeđenja Isusa njegovim tragom, a ne hodanju „uz njega“. Pozvani smo donijeti odluku o potpunoj pripadnosti Kristu što znači umrijeti sebi, odlučno uzeti Kristov križ i tako slijediti Krista i živjeti njegov život.

Tijekom bogoštovlja pastor Roland vodio je i službu polaganja ruku za duhovnu obnovu i osobne potrebe kako u duhovnim službama tako i u tjelesnom životu.

Riječima poslanice Rimljanima apostola Pavla 8 : 13,14 “Jer ako živite po tijelu, umrijet ćete; Naprotiv, ako Duhom usmrćujete tjelesna djela, živjet ćete. Svi ono koje vodi Božji Duh vodi sinovi su Božji” pastor La Hausse blagoslovio nas je na rastanku.

 

Robert Bogešić,
starješina EPC “Radosna vijest”, Zagreb

Propovijed možete preslušati na linku:
Subota 1. dio – 41-2019.mp3
Subota 2. dio – 42-2019.mp3
Nedjelja 3. dio – 43-2019.mp3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.