02/10/2019

Održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj

Održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj

Dana 27. i 28. rujna 2019. u Orahovici je održan Sabor Evanđeoske pentekostne crkve u Republici Hrvatskoj (EPC RH). Sestre i braća, delegati i gosti su se počeli okupljati u petak popodne. Domaća nas je crkva EPC Betanija poslužila izvrsnom večerom i kolačima.

U 19:00 sati riječ dobrodošlice je uputio pastor Slobodan Stojković. Okupljene je također pozdravio i predsjednik EPC RH Damir Špoljarić. Saboru se obratio i brat Lazar Kovačević iz Crkve Božje u Vinkovcima.

Potom smo se podijelili u tri skupine u kojima smo kroz radionice razmatrali određene teme. Brat Seth iz Španjolske nas je vodio kroz temu osnaživanja (revitalizacije) crkve. Radionicu pod temom kreativne evangelizacije je vodio brat Nikola Škrinjarić, a brat Laslo Hornjik je održao radionicu pod temom Pomoćnici pastoru u službi.

U subotu smo se sastali na molitvu i slavljenje u 9:30 sati. Nadahnutu je riječ Božju govorio brat Seth iz Španjolske.

Radni je dio Sabora nastavljen izborom predsjednika, dopredsjednika, tajnika i četiri člana prezbiterija. Glasovalo je 68 delegata iz različitih krajeva Republike Hrvatske u kojima se nalaze crkve. Izabrani je predsjednik Damir Špoljarić, dopredsjednik Laslo Hornjik, tajnik Dean Tomić, a u prezbiteriju su izabrani: Branko Banić, Eva Bačac—Husak, Goran Punda i Jure Dohnal.

Zatim smo prošli i ostale točke dnevnog reda, te uz molitvu i blagoslov rukopolaganja imenovali tri nova pastora.

Sabor je završio Večerom Gospodnjom koju su dijelila braća Pavao Moguš i Zvonko Kovačević. Uz srdačan su pozdrav sestre, braća, delegati i gosti pošli svojim kućama.

 

Zdravko Klešćik

Marta Klešćik

Leave a Reply

Your email address will not be published.